Григорій Ковтун провів нараду щодо забезпечення обороноздатності

   Начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун провів семінар-нараду з головами територіальних громад району за участі керівників сільськогосподарських підприємств, представників Ніжинського районного центру комплектування та соціальної підтримки й правоохоронних органів.

Визволення 2022: Сумщина, Житомирщина, Чернігівщина, Київщина

   Два роки тому, кінець березня - початок квітня відзначились для українців важливими перемогами: визволення наших території, які захопили військові РФ з початком повномасштабного вторгнення. Метр за метром наші військові вичищали землі від окупантів Київщини, Чернігівщини, Житомирщини та Сумщини. З кожним звільненим населеним пунктом увесь світ здригався від наслідків окупації наших земель: звірств, які чинив агресор.

Безбар’єрність – це коли зручно всім без винятку: про що говорили на засіданні профільної всеукраїнської ради

   Наприкінці минулого тижня під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулося засідання Ради безбар’єрності. Участь у заході взяли перша леді України Олена Зеленська, представники уряду, голови профільних комітетів Верховної Ради, офіційні представники системи ООН, Ради Європи, ВООЗ, USAID та інших міжнародних організацій в Україні, посольств, начальники обласних військових адміністрацій, представники територіальних громад та громадянського суспільства. Від Чернігівщини до заходу онлайн долучився начальник ОВА В’ячеслав Чаус.

«Міста Героїв. Чернігівщина»: Укрпошта випустить серію нових марок

   Укрпошта продовжує серію поштових випусків про нескорені та героїчні міста нашої країни та українців. Так, з 28 березня на сайті офіційного онлайн-магазину Укрпошти можна зробити передзамовлення на поштовий блок «Міста Героїв. Чернігівщина». 

Програма медичних гарантій для ветеранів та ветеранок

   У рамках співпраці з Національною службою здоров’я України Мінветеранів підготувало роз'яснення. Якщо ветерану чи ветеранці необхідне лікування у стаціонарі, то вся медична допомога для них має бути безоплатною в тій лікарні, яка має договір із НСЗУ. Зверніть увагу: всі необхідні ліки також повинні надаватися пацієнту безоплатно.

Бахмацька громада у скорботі – від отриманих у бою ран помер захисник-земляк РОМАН ГОЛУБ

   І знову біль, сум і втрата. Нещадний російський окупант забирає життя кращих синів України, наших мужніх захисників. 27 березня 2024 року від отриманих тяжких поранень у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. Мечникова перестало битися серце Воїна - РОМАНА ГРИГОРОВИЧА ГОЛУБА.

У Бахмацькій громаді відкрився перший на Чернігівщині простір психосоціальної підтримки «Дбаю про себе»

   Цей проєкт, реалізований у рамках програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», передбачає розширення доступу населення до послуг із психічного здоров’я, надання психосоціальної підтримки, інформаційно-просвітницьку діяльність.

Кампанія декларування вже на фінішній прямій, радимо не відкладати подання декларації на останній день

   Швидко розібратися в усіх тонкощах процесу подання допоможуть відео з покроковими інструкціями. Ми зібрали їх в одному плей-листі на YouTube. Лінк ➡️ тут.    Експерти НАЗК актуалізували інформацію для декларантів. Ви легко зможете дізнатися про новації подання декларацій та на що варто звернути увагу.    Зокрема:    У реєстрі декларацій з'явилась спеціальна функція «Дані для декларацій». Це суттєво спрощує процес заповнення декларацій і допомагає уникнути помилок. Не потрібно відображати номери банківських рахунків (IBAN), а лише установу, в якій вони відкриті.    Змінились строки подання повідомлень про відкриття валютного рахунка. Відтепер це 20 днів.    Виправити помилку в уже поданій декларації можна протягом 30 днів. Це можна зробити тільки один раз.    Також не забувайте про Базу знань НАЗК –  інформаційний ресурс для легкого пошуку роз'яснень.    Нагадаємо, кінцевий строк подання декларацій за 2023 рік – 31 березня 2024 року