24 березня – День боротьби з туберкульозом

   Туберкульоз -  це всесвітня пандемія. Більше двох мільярдів людей, або одна третина всього населення світу, інфіковано мікобактеріями туберкульозу, а кожна десята людина з них протягом свого життя захворіє на активну форму туберкульозу. Важливим чинником у розповсюдженні захворювання на вперше діагностований туберкульоз є людина хвора на відкриту форму туберкульозу, яка не знає про свій статус щодо цього захворювання.

Підвищення обороноздатності області, прозорість використання коштів на відбудову та інші актуальні питання: на брифінгу з В’ячеславом Чаусом

   В офіційному медіацентрі представників ЗМІ сьогодні зібрав начальник ОВА В’ячеслав Чаус. На брифінг винесені «гарячі» теми життєдіяльності області: стан справ у прикордонні та хід фортифікації; результати роботи робочої групи «Прозорість і підзвітність», хід реалізації проєкту за ініціативи Президента України «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги».

Співпраця школи і громади в умовах упровадження фінансової автономії в ЗЗСО

   20 березня 2024 року відбувся обласний вебінар для директорів закладів  загальної середньої освіти з теми «Співпраця школи і громади в умовах упровадження фінансової автономії в ЗЗСО» (з практики роботи Бахмацького ліцею № 1 Бахмацької міської ради Чернігівської області)».

Молодіжна спільнота в громадах: виклики в умовах воєнного стану та участь у відновленні Чернігівщини

   «Участь молоді у формуванні та реалізації молодіжної політики є дієвою складовою в розбудові нашої держави», - саме з таким меседжем заступник голови обласної державної адміністрації Іван Ващенко сьогодні звернувся до молодіжної спільноти на мережевій зустрічі з представниками локальних молодіжних центрів та просторів (молодіжних працівників громад) на базі простору релокації обласного молодіжного центру.

Сьогодні своє професійне свято відзначають працівники житлово-комунальних господарства і побутового обслуговування населення

      Значення цієї сфери важко переоцінити. Невтомні трудівники та трудівниці комунального фронту працюють, щоб забезпечити комфорт жителів нашої громади. Насамперед, це тепло, світло, вода в будинках, навчальних закладах, садочках, лікарнях, а ще – благоустрій нашої громади.

В’ячеслав Чаус: Продовжуємо щодня зміцнювати обороноздатність країни

   Днями начальник ОВА В’ячеслав Чаус спільно із заступником Дмитром Синенком проінспектував хід фортифікації на одній з ділянок кордону. Інженерні роботи виконує приватна компанія. Як зауважує представник компанії Роман Гнатенко, будівельники дуже вмотивовані, адже усвідомлюють важливість виконання свого завдання на належному рівні.