ШЕВЧЕНКІВСЬКІ ДНІ У ПРОБАЦІЇ

У 2024 році Україна відзначила 210 річницю з дня народження Тараса Григоровича Шевченка. До відзначення та вшанування пам’яті Кобзаря долучилися і працівники Ніжинського РС №3 філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області. Так, на базі Бахмацької міської бібліотеки – філія для дітей, спільно з бібліотекаром Снігір Тетяною Євгенівною поринули у непростий світ творчості генія українського народу. Мали змогу ознайомитись з цікавими фактами про життєвий і творчий шлях великого Кобзаря, почитати вірші Тараса Шевченка, які не втрачають своєї актуальності і по сьогоднішній день.

ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ У ПРОБАЦІЇ

З нагоди 9-ої річниці прийняття Закону України «Про пробацію» в Ніжинському районному секторі №3 філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області  пройшов «День відкритих дверей» під гаслом «Пробація з громадою, в громаді, для громади».

СОБОРНІСТЬ У НАШИХ СЕРЦЯХ: ВІД МИНУЛОГО ДО СЬОГОДЕННЯ

Щороку, 22 січня, українці відзначають День Соборності, присвячений об'єднанню України, яке відбулося у 1919 році, коли Директорії Української Народної Республіки проголосили Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу.

Допомога засудженим у налагодженні зв’язків з рідними

    Одним з видів пробації в Україні є пенітенціарна пробація, яка полягає в підготовці осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, до звільнення. Мета пенітенціарної пробації - трудове і побутове влаштування таких осіб після звільнення за обраним ними місцем проживання. 

СОЦІАЛЬНО – ПСИХОЛОГІЧНА РОБОТА З КЛІЄНТАМИ ПРОБАЦІЇ, ЯКІ ВЧИНИЛИ ЗЛОЧИНИ ПРОТИ ОСНОВ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Збройна агресія росії проти України призвела до збільшення кількості засуджених за злочини проти основ національної безпеки. Одразу після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну було ухвалено зміни до Кримінального кодексу України Законом від 3 березня №2108-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність» було додано склад нового злочину - колабораційна діяльність.

02.08.2023 року працівникам Ніжинського РС №3 філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області презентували систему «Custody Records», яка запрацювала в ВП №1 Ніжинського РВП ГУНП в Чернігівській області

Інспектором з дотримання прав людини ВП №1 Ніжинського РВП ГУНП в Чернігівській області Вікторією Шот  було ознайомлено  із впровадженою у відділенні поліції системою Custody Records, яка передбачає електронну фіксацію дій, що відбуваються із затриманими особами. Завдання інспектора - перевірити, чи всі права були дотримані. У разі виявлення порушення прав затриманого, інспектор має не тільки на це відреагувати, а й забезпечити їхнє дотримання. Уся інформація, яка стосується затриманої особи, фіксується в єдиній електронній базі та зберігається в системі понад 25 років. До неї вносяться всі аспекти, пов’язані із затриманням особи, та всі заходи, вжиті стосовно неї. Тобто, «Custody Records» автоматизує роботу поліцейського та унеможливлює людський фактор, як причину незаконного насилля, а отже захищає затриманих від неправомірних дій поліцейських, а також убезпечує самих правоохоронців від безпідставних звинувачень.

КЛІЄНТАМ ПРОБАЦІЇ НАГАДАЛИ, ЯК ПОВОДИТИ СЕБЕ У РАЗІ МІННОЇ ТА РАДІАЦІЙНОЇ НЕБЕЗПЕКИ

Днями у Ніжинському районному секторі №3 філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області відбувся захід для суб’єктів пробації на тему: «Без паніки. Алгоритм дій у разі мінної та радіаційної небезпеки». Мета заходу полягала у підвищенні рівня знань суб’єктів пробації щодо ризиків поводження із вибухонебезпечними предметами та ознайомлення з алгоритмом дій при ядерному вибуху.

В ПЕРШИЙ ДЕНЬ ЛІТА МИ ВІДЗНАЧАЄМО МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

Щороку в перший день літа ми відзначаємо Міжнародний день захисту дітей. Це день, коли ми згадуємо про права дітей і зобов’язання суспільства захищати їх від будь-яких форм насильства, зловживання та знущань. Зазвичай це свято радості та безтурботності, наповнене дитячим сміхом. Але на жаль на сьогоднішній день не кожна «маленька людина» може похизуватись безтурботним дитинством. В Україні триває війна, і це надзвичайно складна ситуація для всієї країни. Однак найбільше страждають від цього діти. Вже другий рік поспіль ми вимушені відзначати свято в умовах воєнного часу.

1939-1945. ПАМ’ЯТАЄМО… ПЕРЕМАГАЄМО…

Сьогодні, 8 травня, в Україні відзначається День пам’яті та примирення.  Цей день присвячений пам’яті понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй. Тим, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття Другої світової війни.