В ПЕРШИЙ ДЕНЬ ЛІТА МИ ВІДЗНАЧАЄМО МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

Щороку в перший день літа ми відзначаємо Міжнародний день захисту дітей. Це день, коли ми згадуємо про права дітей і зобов’язання суспільства захищати їх від будь-яких форм насильства, зловживання та знущань. Зазвичай це свято радості та безтурботності, наповнене дитячим сміхом. Але на жаль на сьогоднішній день не кожна «маленька людина» може похизуватись безтурботним дитинством. В Україні триває війна, і це надзвичайно складна ситуація для всієї країни. Однак найбільше страждають від цього діти. Вже другий рік поспіль ми вимушені відзначати свято в умовах воєнного часу.

1939-1945. ПАМ’ЯТАЄМО… ПЕРЕМАГАЄМО…

Сьогодні, 8 травня, в Україні відзначається День пам’яті та примирення.  Цей день присвячений пам’яті понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй. Тим, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття Другої світової війни.

БЕЗОПЛАТНА ПРАВОВА ДОПОМОГА В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

Основне завдання співпраці системи безоплатної правової допомоги з уповноваженими органами з питань пробації полягає у наданні якісної правової допомоги суб’єктам пробації. Правова допомога вкрай необхідна суб’єктам пробації, адже вона сприяє формуванню правової культури та забезпеченню прав та соціальних гарантій суб’єктів пробації.

ГРИГОРІЙ СКОВОРОДА - ВЕЛИКИЙ УКРАЇНСЬКИЙ МИСЛИТЕЛЬ ТА ФІЛОСОФ

Виповнюється 300 років від дня народження на нашій землі великого сина українського народу, мислителя, філософа, письменника, педагога Григорія Савича Сковороди. Він і через три сотні літ залишається нашим сучасником, чиї мудрі поради допомагають і ще будуть допомагати нашому народу. Прилучитися до його мудрості, світлого поетичного слова справа честі і для нас.

ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ З ПСИХОЛОГІЧНОЇ ПІДТРИМКИ КЛІЄНТІВ ПРОБАЦІЇ

25 жовтня 2022 року відбулася зустріч психолога КУ ЦНСП Бахмацької міської ради Макаренко Інни Анатоліївни з клієнтами Ніжинського РС №3 філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області. Метою зустрічі стало обговорення методів відновлення власних ресурсів.

РОБОЧА ЗУСТРІЧ МІЖ ПРЕДСТАВНИКАМИ УПОВНОВАЖЕНОГО ОРГАНУ З ПИТАНЬ ПРОБАЦІЇ ТА ЮВЕНАЛЬНОЇ ПРЕВЕНСІЇ

На базі Ніжинського районного сектору №3 філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області 19 серпня 2022 року з метою проведення звірки неповнолітніх суб’єктів пробації , які перебувають на обліку з урахуванням даних інформаційно комунікаційної системи «Інформаційний портал Національної поліції України» та реалізації спільних заходів, щодо профілактики дитячої злочинності відбулася робоча зустріч  за участі старшого інспектора з ювенальної превенції відділення поліції №1 Ніжинського РВП ГУНП в Чернігівській області старшого лейтенанта поліції Беглецової Олени Станіславівни та начальника Ніжинського районного сектору №3 філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області підполковника внутрішньої служби Горбач Анни Олександрівни.

ПСИХОЛОГІЧНА ПІДТРИМКА КЛІЄНТІВ ПРОБАЦІЇ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

Ми зіткнулися з пеклом війни, про яке абсолютна більшість із нас знала лише з книг та фільмів. Війна виснажує нас фізично та психологічно. Попри те, що наша психіка здатна адаптуватися під будь-які складнощі, кожен день бойових дій у рідній країні пережити надзвичайно складно.

СКАЖЕМО НАСИЛЬСТВУ – СТОП!

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

БЕЗОПЛАТНА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДЛЯ КЛІЄНТІВ ПРОБАЦІЇ

Підвищення правової обізнаності осіб, які перебувають на обліку в установах пробації, є важливим чинником запобігання випадків повторного скоєння злочинів та правопорушень. У зв’язку з цим, головним спеціалістом Відділу «Бахмацьке бюро правової допомоги» Валентиною Згонник було проведено консультування та інформування з правових питань для клієнтів пробації. Зустріч відбувалася в приміщенні Ніжинського РС №3 філії Державної установи “Центр пробації” в Чернігівській області.