Фото без описуВже понад рік Україна живе в умовах пандемії. Коронакриза кардинально змінила ринок праці: відбулося стрімке збільшення чисельності безробітних та суттєве скорочення кількості вакансій. Але допомога служби зайнятості шукачам роботи і роботодавцям не зупинялась навіть в часи жорсткого карантину.

Так, протягом І кварталу 2021 року лави безробітних поповнили 583  громадян,  що на 30% більше, ніж за відповідний період торік. Всього ж на обліку в Бахмацькій районній філії Чернігівського обласного центру зайнятості перебували та отримували послуги 1326 осіб безробітних.

До активних програм сприяння зайнятості протягом січня-березня 2021 року залучено 824 особи безробітних. Зокрема, 270 осіб працевлаштовано. Крім того, 25 безробітних залучено до тимчасової зайнятості та 115 - охоплено професійним навчанням.

Протягом І кварталу в базі вакансій районної філії були наявними 362 пропозиції роботи, а це майже на 20% менше, ніж за цей період торік.

Станом на 1 квітня 2021 року в районній філії налічувалось 824 офіційно зареєстрованих безробітних, що на 23% більше, ніж на цю дату торік.

У січні – березні 2021 року статус безробітного набули 261 особа мешканці села. За сприянням служби зайнятості працевлаштовано – 137 осіб  жителів села. Проводиться  профорієнтаційна робота та організація професійного навчання безробітних. З початку 2021 року проходили  професійну підготовку з числа безробітних селян 79 осіб, за спеціальностями: водій автотранспортних засобів, токар, тракторист-машиніст с/г виробництва, газоелектрозварювальник, продавець, кухар, та за навчальними програмами: дотримання безпечного ведення робіт на підприємствах с/г галузі та безпечне ведення робіт водіями та трактористами – машиністами с/г виробництва на підприємствах с/г галузіі.

 

Бахмацька районна філія Чернігівського

обласного центру зайнятості