18 травня на базі Бахмацького районного сектору філії Державної установи “Центр пробації” в Чернігівській області відбулась зустріч психолога Бахмацької комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» з особами молодіжного віку, які перебувають на обліку в Бахмацькому районному секторі.

З метою здійснення соціальної профілактики, Макаренко Інною Анатоліївною, яка також являється волонтером пробації, було проведено лекцію на тему: «Стрес та його вплив на організм. Стресостійкість». Також, з особами які знаходяться на обліку у центрі пробації, було проведено тестування на тему: «Самооцінка психологічної адаптивності»

Тема стресу зараз досить популярна, вона хвилює сучасне суспільство та часто згадується в ЗМІ. Стресостійкість особистості прямо повязана з умінням людини пристосовуватися до життя і гнучко реагувати на зміни життєвих обставин. Знижений адаптаційний потенціал є психологічним чинником, що зумовлює виникнення стресу й загострення кризових переживань.

Зустріч проходила у формі міні-лекції, під час якої засуджені мали змогу ознайомитися із поняттям «стрес» та «стресостійкість», користю та шкодою яку стрес може завдати організму, були озвучені заходи та методи, що підвищують стресостійкість. Також пані Інною були надані рекомендації, щодо профілактики та подолання стресу. Додатково з кожною особою в індивідуальному порядку було проведено тестування на виявлення рівня стресостійкості.

Cподіваємось, що цей захід був повчальним та корисним для суб’єктів пробації , оскільки для них ці питання є актуальними.

Анна ГОРБАЧ, начальник Бахмацького районного сектору

філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області

підполковник внутрішньої служби