Фото без описуГоловне управління ДПС у Чернігівській області нагадує, що з 01.01.2018 р. до п. 255.1 ст. 255 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) внесено зміни в частині визначення кола платників рентної плати за спеціальне використання води, а саме: обов'язок платника з Рентної плати покладено на суб'єктів господарювання, що належать до первинних водокористувачів, які використовують та/або передають вторинним водокористувачам воду, отриману шляхом забору води з водних об'єктів без надання преференцій бюджетним установам, що належать до первинних водокористувачів.

Ключовою ознакою первинних водокористувачів є наявність водозабірних споруд та відповідного обладнання для забору води (част. 3 ст. 42 Водного кодексу України).

Таким чином вже з 01.01.2018 вторинні водокористувачів не є платниками рентної плати за спеціальне використання води. Юридична або фізична особа, які отримують воду від водоканалу, не повинні подавати звітність та сплачувати зобов’язання з рентної плати за спеціальне використання води, тим більше немає необхідності подавати листи (заяви) про відсутність об’єкту оподаткування з рентної плати за спеціальне використання води у 2021 році.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області