До бюджетів усіх рівнів платниками Чернігівщини у січні - квітні 2021 року сплачено понад 4,4 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів. У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомляють, що надходження збільшились майже на 27 відс. відповідно до минулого року. Також за 4 місяці сплачено близько 1,9 млрд грн єдиного внеску, що також на 17 відс. перевищує минулорічні надходження.

Між державним та місцевими бюджетами надходження розподілилися наступним чином. До державного бюджету спрямовано понад 2,2 млрд грн, що становить близько 50 відс. сплачених податків за цей період. Значна частина надходжень забезпечена від сплати податку на додану вартість – 989 млн грн (44 відс.), податку на доходи фізичних осіб і військового збору – 630 млн грн (28 відс.), рентних платежів за користування природними ресурсами – 264 млн грн (12 відс.) та податку на прибуток – 285 млн грн (12,8 відс.).

До місцевих бюджетів усіх рівнів платниками податків сплачено понад 2,2 млрд гривень. Факт минулого року перевищено на 17 відс. або на 326 млн грн, в основному за рахунок збільшення сплати по бюджетоформуючих податках: податку на доходи фізичних осіб – на 16,7 відс., податку на прибуток – майже 79 відс. та єдиному податку з підприємницької діяльності – на 10 відсотків.

Добровільна сплата до бюджетів усіх рівнів складає 99 відс. від загальної суми податків.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Пресслужба Головного управління ДПС у Чернігівській області