З початку 2021 року до Бахмацької районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості в пошуку роботи звернулося 911 громадян. Чисельність осіб, що перебували на обліку, становить 1654 особи. У банку даних районної філії налічувалося близько 550 вакансій з яких 490 вакансій укомплектовано за направленням служби зайнятості. Станом на 01.07.2021 року актуальними являлися 38 вакансій. З початку поточного року працевлаштовано 475 осіб.

Серед пріоритетних напрямків роботи служби зайнятості залишається організація професійного навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації безробітних. З початку року до професійного навчання було залучено 132 особи. Для оперативного задоволення потреб роботодавців, 29 осіб підвищували кваліфікацію шляхом стажування безпосередньо на робочих місцях.

Безробітні успішно здобувають конкурентоспроможні професії не лише в навчальних закладах та на підприємствах територіальної громади, області, а й за її межами, зокрема в центрах професійної технічної освіти державної служби зайнятості. Плідна співпраця в цьому напрямку проводилася з Рівненським центром професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості де проходили навчання 103 особи безробітних.

Суттєвою матеріальною підтримкою безробітних у період пошуку постійного місця роботи стали оплачувані громадські роботи та роботи тимчасового характеру, до участі у яких протягом зазначеного періоду поточного року було залучено 106 осіб в т.ч. 40 осіб на оплачуваних громадських роботах.

Станом на 01.07.2021 року на обліку у Бахмацькій районній філії мали статус безробітного  749 осіб. Безробітним особам, які перебувають на обліку надається повний комплекс адресних послуг в т.ч. особам, які не здатні на рівних конкурувати на ринку праці, це: особи з інвалідністю, учасники бойових дій, внутрішньо-переміщені особи тощо. Постійно надаються послуги клієнтам служби зайнятості за розробленими індивідуальними програмами та планами робіт з громадянами квотної категорії.