Одним із вагомих чинників, який забезпечує тимчасову зайнятість безробітних громадян, є громадські роботи. Організація та проведення громадських робіт - це одна з багатьох соціальних послуг, які пропонує Державна служба зайнятості. Традиційно до громадських робіт з упорядкування парків, скверів, меморіалів, пам’ятників, братських могил та інших місць поховань загиблих захисників Вітчизни, утримання в належному стані цвинтарів та ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ за направленням служби зайнятості залучаються безробітні. З початку року на Чернігівщині участь у таких роботах взяли 952 безробітних. Зокрема на Бахмаччині у першому півріччі поточного року працювало 106 осіб, що становить 101 відсоток до минулого періоду.

      Сьогодні успішно та активно у питаннях організації громадських робіт з Бахмацькою районною філією Чернігівського обласного центру зайнятості співпрацює Бахмацьке комунальне виробниче підприємство «Комунальник», яке постійно дбає про чистоту та благоустрій довіреної їм території. Як повідомила начальник відділу Тетяна Шелудько з початку 2021 року до участі у громадських роботах залучено 35 осіб. З їх числа 2 безробітним, які зарекомендували себе сумлінними, добросовісними, трудолюбивими запропоновано працевлаштуватись на постійні робочі місця на даному підприємстві.

      Виграють від цього і роботодавці, які не лише отримують працівників для виконання певних обсягів робіт, а ще й кошти на виплату заробітної плати, оскільки фінансування громадських робіт проводиться за рахунок місцевого бюджету та фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Участь у громадських роботах для безробітних – це перспектива додаткового заробітку при офіційному працевлаштуванні та можливість підвищити свій страховий та трудовий стаж. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Бахмацькою районною філією Чернігівського обласного центру зайнятості