У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до бюджетів усіх рівнів Чернігівської області платниками податків за січень-червень 2021 року сплачено майже 6,7 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 1,5 млрд грн або на 30 відс. більше за факт надходжень відповідного періоду минулого року, та близько 3 млрд грн єдиного внеску (на 20 відс. або на 503 млн грн більше минулорічного показника).

Начальниця Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк зазначила: «До державного бюджету спрямовано близько 3,3 млрд грн, що становить 49 відс. сплачених податків за цей період. Значна частина надходжень до держбюджету забезпечена від сплати податку на додану вартість – 1,3 млрд грн, податку на доходи фізичних осіб і військового збору – 991 млн грн, рентних платежів за користування природними ресурсами – 415 млн грн та податку на прибуток – 444 млн гривень».

До місцевих бюджетів усіх рівнів платниками податків сплачено 3,4 млрд гривень. Факт минулого року перевищено на 19,7 відс. за рахунок збільшення сплати по бюджетоформуючих податках: податку на доходи фізичних осіб – на 21 відс., податку на прибуток – на 94 відс., плати за землю – на 16 відс. та єдиного податку з підприємницької діяльності – на 12 відсотків.

Близько 3 млрд грн надійшло від сплати єдиного внеску на загальнодержавне обов’язкове соціальне страхування.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

            Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області