Фото без описуПідвищення правової обізнаності осіб, які перебувають на обліку в установах пробації, є важливим чинником запобігання випадків повторного скоєння злочинів та правопорушень. У зв’язку з цим, головним спеціалістом Відділу «Бахмацьке бюро правової допомоги» Валентиною Згонник було проведено консультування та інформування з правових питань для клієнтів пробації. Зустріч відбувалася в приміщенні Ніжинського РС №3 філії Державної установи “Центр пробації” в Чернігівській області.

Під час зустрічі, суб’єктами пробації порушувалися різноманітні питання правового характеру. Особливо актуальними стали питання про порядок отримання паспорта громадянина України у разі його втрати та захист особистих прав та свобод людини-громадянина.

Пані Валентина проінформувала присутніх куди потрібно звернутися, які документи при собі мати, пояснила всі етапи отримання правової допомоги та закликала звертатись до бюро для вирішення актуальних правових питань, пов’язаних з різними моментами життя. Присутнім повідомлено, що законодавство України гарантує всім рівний доступ до безоплатної правової допомоги, необхідної для забезпечення захисту їх прав в порядку встановленому Законом України «Про безоплатну правову допомогу».

Також клієнтів пробації було ознайомлено із правовими наслідками, які чекають на них у разі скоєння повторних злочинів або адміністративних правопорушень. По закінченню заходу суб’єктам пробації були роздані друковані буклети роз’яснювального характеру.

 

Риба Юлія, фахівець

Ніжинського районного сектору №3

філії ДУ «Центр пробації»

в Чернігівській області