Ведення обліку нарахованих та сплачених податків, зборів та єдиного внеску в органах ДПС здійснюється за податковим номером – кодом ЄДРПОУ для юридичних осіб та реєстраційним номером облікової картки платника податків (далі – рнокпп) для фізичних осіб (номером паспорта для осіб, що відмовились від отримання рнокпп).

Можливість сплати податків та ЄСВ реалізована в Електронному кабінеті в розділі «Стан розрахунків з бюджетом». Для цього в реквізитах платежу потрібно обрати спосіб оплати.

З метою коректного відображення сплачених сум у інтегрованих картках, уникнення неправомірного податкового боргу, пені та штрафних санкцій, просимо вас уважно заповнювати платіжні документи та контролювати їх заповнення операторами відділень банків та Укрпошти.

Зокрема, один платіжний документ повинен бути заповнений тільки по одному платнику, а в розділі «призначення платежу» повинен бути вказаний податковий номер цього платника.

Порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» розрахункових документів у разі сплати (стягнення) податків, зборів, платежів, єдиного внеску затверджений наказом Мінфіну від 24.07.2015 №666 зі змінами.

Як приклад, для сплати військового збору ТОВ «АБВ» (код 22334455) у платіжному дорученні поле «Призначення платежу» необхідно заповнити таким чином:

 

*

;101

;22334455

;військовий збір за листопад 2021

;

;

;

1

2

3

4

5

6

4

1 – друкується службовий код (*)

2 – друкується розділовий знак ";" та код виду сплати (зокрема, "101" - сплата суми податків і зборів / єдиного внеску, "140" – погашення заборгованості)

3 – друкується розділовий знак ";" та податковий номер платника, щодо якого здійснюється перерахування коштів (наприклад, ТОВ «АБВ», податковий номер 22334455)

4 - друкується розділовий знак ";" та роз'яснювальна інформація про призначення платежу в довільній формі

5 - друкується розділовий знак ";"

6 - друкується розділовий знак ";"

7 - друкується розділовий знак ";"

 

Увага!

Вказаний порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» не стосується платників, які обрали єдиний рахунок для сплати податків, зборів, єдиного внеску.

Інформацію про стан розрахунків з бюджетом платники податків та єдиного внеску мають можливість відслідковувати у Електронному кабінеті. У разі необхідності отримання відповідної довідки платник направляє запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та фондами соціального та пенсійного забезпечення за даними органів ДПС форми «F/J13002» через меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини електронного кабінету. Відповідь на Запит платнику надсилається через електронний кабінет (автоматично) у вигляді витягу з інформаційної системи органів ДПС щодо стану розрахунків платника з бюджетом та фондами соціального та пенсійного забезпечення за формою «F/J14002».

     

         Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області