Відповідно до ст. 15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 481) ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами видаються уповноваженими Кабінетом Міністрів України органами виконавчої влади за місцем торгівлі суб’єкта господарювання (у тому числі іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) терміном на один рік.

Плата за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами справляється щоквартально рівними частками і зараховується до місцевих бюджетів згідно з чинним законодавством.

Контроль за сплатою річної плати за ліцензії здійснюється органом виконавчої влади, уповноваженим Кабінетом Міністрів України видавати ліцензії на виробництво спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, і пального, оптову торгівлю спиртом, оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, і пальним, на зберігання пального. Для здійснення контролю суб’єкт господарювання (у тому числі іноземний суб’єкт господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) подає зазначеному органу копію платіжного доручення з відміткою банку про сплату (ст. 16 Закону № 481).

Отже, суб’єкти господарювання (у тому числі іноземні суб’єкти господарювання, які діють через своє зареєстроване постійне представництво) здійснюють внесення плати за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими щоквартально рівними частками до закінчення терміну, зазначеного на оригіналі ліцензії у відмітці про поточне (щоквартальне) внесення плати за ліцензію.

Плата за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами зараховується до місцевих бюджетів за місцем здійснення діяльності згідно з чинним законодавством.

Реквізити рахунків для сплати за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами по Чернігівській області з 01.01.2021 року  знаходяться на субсайті Головного управління ДПС у Чернігівській області ch.tax.gov.ua у розділі «Бюджетні рахунки» за посиланням (https://ch.tax.gov.ua/data/files/254265.xls).

 

        Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області