Порушення правил пожежної безпеки, недотримання рекомендацій з правильної експлуатації приладів обігріву та пічного опалення, несправність електричного та газового обладнання — першопричини смертельних випадків на пожежах у приватному секторі.

Так, від початку року у житловому секторі сталося понад 25 тисяч займань у житловому секторі, вогонь забрав більш ніж півтори тисячі життів!

Аби запобігти виникненню надзвичайних подій через пожежі, вогнеборці здійснюють превентивну роботу з населенням.

3 грудня інспектори Ніжинського РУ ГУ ДСНС України у Чернігівській області спільно з правоохоронцями, соцпрацівниками провели профілактичний рейд  на території села Курінь,  поспілкувалися з власниками домогосподарств на протипожежну тематику, нагадали правила, що допоможуть вберегти оселю від вогню. Також вогнеборці оглянули стан помешкань, вказавши господарям на виявлені недоліки та надали поради щодо їх усунення. Фахівці ДСНС закликали людей завжди бути пильними при експлуатації печей, користуванні опалювальними приладами, стежити за справністю електромережі тощо. Особливу увагу акцентували на безпеці малолітніх дітей.

Шановні громадяни! Будьте вкрай обережними, дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань, будьте відповідальними та наполегливо дотримуйтеся рекомендацій фахівців, а саме:

не паліть у ліжку;

слідкуйте за станом та справністю електромережі;

у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски тощо;

не залишайте дітей без нагляду та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;

використовуйте пічне опалення та прилади для обігріву, дотримуючись правил пожежної безпеки.

 При виникненні пожежі чи іншої надзвичайної події негайно викликайте Службу порятунку за номером «101»! 

Фото без опису

Віктор КРАВЕЦЬ, начальник Ніжинського

РУ ГУ ДСНС України у Чернігівській області