Фото без описуНіжинське районне управління ГУ ДСНС України у Чернігівській області звертається до настоятелів церков, храмів та прихожан щодо дотримання правил безпеки під час підготовки та проведення Різдва.

   Шановні настоятелі церков та храмів! Підтримуйте у належному протипожежному стані приміщення та будівлі, забезпечуйте виконання елементарних заходів попередження виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій під час проведення Різдвяних служб. Звертаємо вашу увагу на забезпеченість первинними засобами пожежогасіння у місцях проведення масових заходів (вогнегасниками, відрами з водою та піском), проведення додаткових інструктажів з питань пожежної безпеки з відповідальними працівниками. Особливу увагу слід приділити стану електрогосподарства, та місцям встановлення свічок. Звертаємо Вашу увагу на стан шляхів евакуації та евакуаційних виходів з приміщень та будівель. Під час проведення заходів у приміщеннях не допускати їх захаращення та утримувати вільними і відчиненими. Під час церковних служб та проповідей у період святкування Різдва звертайте увагу населення на дотримання правил безпеки життєдіяльності.

   Шановні прихожани! Проявляйте особливу пильність та обережність при використанні свічок - тримаючи свічку в руках, слідкуйте за тим, щоб вогонь не потрапив  на власні або чужі речі, які можуть миттєво спалахнути. Не залишайте після служби без нагляду церковні атрибути (лампадки та церковні свічки). Це є однією з найпоширеніших причин виникнення пожеж під час святкування Різдва.

   Шановні громадяни! Щоб свята пройшли без пригод, Ніжинське районне управління ГУ ДСНС України у Чернігівській області просить Вас дотримуватись правил пожежної безпеки у релігійних закладах! Будьте обережні під час богослужінь! Вживайте всі можливі заходи щодо попередження надзвичайних ситуацій! У разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером «101»!

Начальник Ніжинського

РУ ГУ ДСНС України

у Чернігівській області                                                                              Віктор КРАВЕЦЬ