Головне управління ДПС у Чернігівській області повідомляє, що порядок надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі - Порядок), затверджено наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2018 № 733, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 27.09.2018 за № 1102/32554.

        Подати електронну заяву про видачу довідки про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів можна особисто через електронний кабінет з використанням кваліфікованого електронного підпису.

        При заповненні Заяви про надання довідки, зверніть увагу на наступне:

  • Заява подається за встановленою формою (додаток 2 зазначеного Порядку);
  • Заява складається з обов’язковим посиланням на відповідний нормативно-правовий акт, яким передбачено необхідність підтвердження відсутності заборгованості;

   У пункті 3 Заяви зазначаються  усі реквізити нормативно-правового акту за уніфікованим шаблоном відображення, необхідні для його ідентифікації:

   Приклад пункту 3 Заяви  «3. Довідку прошу надати відповідно до вимог: Закону України від 25 грудня 2015 року № 922-VIII «Про публічні закупівлі».

- У пункті 4 форми Заяви зазначається найменування суб’єкта       

  (підприємства, установи, організації), до якого (якої) буде подано Довідку.

         Приклад  пункту 4 Заяви: ВІЙСЬКОВА ЧАСТИНА 9999 НАЦІОНАЛЬНОЇ ГВАРДІЇ УКРАЇНИ (повний варіант) або в/ч 9999 Нацгвардії (скорочений варіант)

   Невідповідність поданої Заяви встановленій законодавством формі або вимогам щодо її заповнення може бути причиною неприйняття такої Заяви.

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області