Плануєте створити власний бізнес чи розвивати вже діючий? В рамках програми «Власна справа» урядового проєкту «єРобота» Ви можете отримати мікрогрант.

   Обов'язковою умовою є створення робочих місць. Саме від їхньої кількості залежить сума фінансової підтримки: у разі створення одного робочого місця – від 50 до 150 тис. грн., двох і більше робочих місць – до 250 тис. грн.

   З чого почати? Перш за все потрібно подати через портал Дія https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu заяву та бізнес-план.

   Чи може отримувач мікрогранту доопрацьовувати бізнес-план? Так. Порядок надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 р. №738 з наступними змінами, передбачає, що коли за результатом розгляду бізнес-плану є потреба його доопрацювання отримувачем, обласний центр зайнятості одноразово повертає такий бізнес-план отримувачу та переносить його розгляд на наступний період за результатами доопрацювання. Водночас, не є підставою для повернення бізнес-плану наявність орфографічних, синтаксичних або граматичних помилок, що не спотворюють змісту бізнес-плану.

   Доопрацьований бізнес-план подається отримувачем протягом 15 календарних днів з дня отримання повідомлення від обласного центру зайнятості, надісланого в кабінет отримувача на порталі Дія.

   Доопрацювання отримувачем бізнес-плану може здійснюватись одноразово.

   Отримати консультацію можна за тел.: (0462)67-78-02 або на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

   Крім того, фахівці Чернігівського обласного центру зайнятості щочетверга, о 10.00, в онлайн-режимі проводять вебінари. Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/YAvFNQz4ZoPFgarK7

Чернігівський обласний центр зайнятості