Наразі триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2022 року. Cтаном на 01.04.2023 року по Чернігівській області податкові декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік подали 1892 громадянина, які задекларували більше 737,7 млн грн доходів.

   Із загальної кількості декларантів 49 відс. складають особи, які отримали доходи, що підлягають обов’язковому декларуванню. Ці декларанти самостійно визначили до сплати в бюджет понад 4 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 1 млн грн військового збору. До бюджету вже сплачено понад 2 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 0,5 млн грн військового бору.

   Крім цього, протягом січня – березня 2023 року податкові декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік, у зв’язку з використанням права на податкову знижку, подали 913 громадян Чернігівської області та визначили до повернення з бюджету 3,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

   Нагадаємо, що граничний термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи, визначений Податковим кодексом України для громадян, у яких виникає обов’язок щодо подання податкової декларації – до 01 травня року, наступного за звітним.

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області