Пенсійники Чернігівщини розглянули підсумки 2023 року та плани на поточний рік

20 лютого ц.р. відбулося розширене засідання колегії при начальнику Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області. До заходу долучилася заступник Голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко.

Через співпрацю – до результату

Торік на Чернігівщині 370 громадян скористалися можливістю отримати нову професію чи підвищити кваліфікацію, отримавши від служби зайнятості ваучер на навчання.  З них 51 людина навчалася в Ніжинському професійному аграрному ліцеї. Там вони опановували такі професії: машиніст крана автомобільного, електрогазозварник, кондитер, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва. Свій вибір зупинили на цьому навчальному закладі, бо він славиться сучасною матеріально-технічною базою та досвідченим професійним педагогічним колективом. На базі Ніжинського професійного аграрного ліцей діють три регіональні навчально-практичні центри (зварювальних технологій, сучасних транспортно-будівельних технологій та з підготовки кадрів для сфери громадського харчування), які дають можливість слухачам здобути не тільки якісні теоретичні знання, а й практичні навички у роботі з сучасними високоякісними матеріалами і обладнанням, опанувати новітні технології.

Співпрацювати зі службою зайнятості роботодавцям вигідно!

Працюючі підприємства – важлива складова економіки країни під час воєнного стану. Бо вони сумлінно сплачуючи податки, тим самим наближають Перемогу. Одне із відомих не лише на Чернігівщині, а й в Україні та далеко за її межами - АТ "Слов'янські шпалери - КФТП". Це – компанія з багаторічною історією, знаний виробник шпалер та найбільше бюджетоутворююче підприємство Корюківщини.

Служба зайнятості пропонує свої послуги роботодавцям

Служба зайнятості пропонує роботодавцям співпрацю і запрошує скористатися комплексом безкоштовних послуг. Основні з них: підбір кадрів, професійне навчання безробітних під конкретні робочі місця; підвищення конкурентоспроможності працівників шляхом отримання ваучера на навчання; задоволення потреб у тимчасових робітниках для виконання певних видів робіт. Також служба зайнятості пропонує роботодавцям фінансову підтримку. Зокрема, вони можуть отримати компенсаційні виплати за працевлаштування окремих категорій зареєстрованих безробітних, яким важко конкурувати на ринку праці, внутрішньо переміщених осіб, безробітних на нові робочі місця, за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю.

Нові можливості навчання від служби зайнятості

У рамках реалізації проєкту «Skills4Recovery-Швидкий шлях до працевлаштування» найближчим часом буде організоване безоплатне навчання за професіями «Швачка», «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування» та освітньою програмою «Особливості монтажу та експлуатації сонячних панелей».

Ринок праці мовою статистики

Протягом січня 2024 року за допомогою в пошуках роботи до служби зайнятості звернулися 868 громадян - на 15% більше у порівнянні з відповідним показником минулого року.

Який розмір плати за видачу дозволу на застосування праці іноземців у 2024 році?

    Розмір плати за видачу дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства регламентується статтею 42-4 Закону України “Про зайнятість населення”. Цей розмір залежить від строку дії дозволу та розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому роботодавцем подано документи.

За працевлаштування безробітних на нові робочі місця роботодавець отримує компенсацію ЄВ

Роботодавцям, які створюють нові робочі місця, служба зайнятості допомагає підібрати кадри та компенсує фактичні витрати у розмірі єдиного внеску за працевлаштування безробітних. Торік такою послугою скористалися 110 роботодавців, завдяки чому роботу отримали 166 безробітних. Серед них підприємець з Борзни Олександр Дорошенко.

За працевлаштування безробітних – компенсації роботодавцю

Для тих роботодавців, які вміють рахувати свої гроші та цінувати час, компенсаційні виплати від служби зайнятості за працевлаштування безробітних, безперечно, є вигідною пропозицією. Адже це - можливість і потрібних працівників знайти, і водночас зекономити кошти підприємства. У цьому переконалися на ПрАТ «Чернігівська швейна фабрика «Елегант», яка давно співпрацює з обласною службою зайнятості.