«Армія відновлення»: Чернігівщина в ТОП областей з найбільшою кількістю залучених безробітних

Про це повідомила директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник на брифінгу в обласній військовій          адміністрації. За її словами, Чернігівщина – одна з перших серед областей України долучилася до реалізації урядового проєкту «Армія відновлення», який пропонує механізм  залучення незайнятих трудовою діяльністю громадян, до суспільно корисних робіт, які в умовах воєнного стану мають оборонний характер або ж слугують для ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків, задоволення потреб Збройних Сил України та сил цивільного захисту, забезпечення функціонування національної економіки та життєдіяльності населення.  

ТОП 10 актуальних вакансій на початок року

Шукаєте роботу? Серед наявних у базі вакансій служби зайнятості обов’язково знайдеться та, яка відповідає вашим професійним нахилам. До переліку актуальних пропозицій на початок року увійшли:   підсобний робітник – 40 вакансій (ЗП до 15000 грн);  водій автотранспортних засобів  – 35 вакансій (ЗП до 35000 грн);   продавець продовольчих товарів – 29 вакансій (ЗП до 10000 грн);   інженер – 29 вакансій (ЗП до 30000 грн);  швачка – 28 вакансій (ЗП до 20000 грн);   бухгалтер – 28 вакансій (ЗП до 15000 грн);   кухар – 27 вакансій (ЗП до 14000 грн);  слюсар – 24 вакансії (ЗП до 19000 грн);   електромонтер – 22 вакансії (ЗП до 17000 грн);   охоронник – 17 вакансій (ЗП до 12000 грн)    Служба зайнятості пропонує своїм клієнтам тільки легальну роботу, а це  належно оформлені трудові відносини, що є гарантією соціального захисту найманих працівників. База вакансій служби зайнятості містить пропозиції роботи від роботодавців в межах країни та оновлюється щодня https://chg.dcz.gov.ua.

До уваги роботодавців!

З 1 січня 2024 року вступили в силу нові норми компенсації за облаштування робочого місця для людей з інвалідністю І та ІІ груп:

Діє програма безкоштовної профтехосвіти для УБД – на вибір 95 робітничих професій та 365 програм підвищення кваліфікації

Державна служба зайнятості реалізує експериментальний проєкт із організації професійного навчання учасників бойових дій та людей з інвалідністю внаслідок війни. Таке навчання здійснюється для здобуття професії чи підвищення кваліфікації в Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

єРобота на Чернігівщині: грантові програми для бізнесу діють

Програма "Власна справа" урядового проєкту єРобота діє вже більше року (з липня 2022 р.). За цей час вже 260 мешканців області отримали грантові кошти на започаткування або розвиток бізнесу, а це від 50 до 250 тис. грн в залежності від кількості створених робочих місць (одного-двох), що є ключовою вимогою програми. Загальна сума фінансової підтримки від держави склала 61,8 млн грн. Схвалені бізнес-проєкти передбачають створення в області майже 600 нових робочих місць.

Жінка має бути економічно незалежною

Це головний лейтмотив форуму «Економічне наснаження вразливих жінок задля подолання гендерно зумовленого насильства та відбудови України», який відбувся днями в Києві. Він зібрав на одному майданчику представників та представниць уряду, Верховної Ради, органів місцевого самоврядування, державних та приватних компаній, посольства Великої Британії та Бюро гуманітарної допомоги USAID (BHA). Участь у заході взяли і представники Державної служби зайнятості, зокрема директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник.

«Армія відновлення»: Чернігівщина в ТОП областей з найбільшою кількістю залучених безробітних

За інформацією Державного центру зайнятості, станом на 18 грудня 2023 року до участі в "Армії відновлення" долучилися українці та українки з 19 регіонів. На виплату заробітної плати за участь у суспільно корисних роботах з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття профінансовано більше 0,5 млрд грн.