Послуги служби зайнятості учасникам бойових дій

Державна служба зайнятості має в арсеналі широкий спектр послуг, у тому числі для воїнів, які повернулися з фронту. Про це наша розмова з заступником директора Чернігівського обласного центру зайнятості Сергієм Роговцем.

Людмила Ключник: «Шансів почати нове життя у переселенців багато. Фахівці служби зайнятості готові допомогти кожному обрати свій шлях до роботи та досягти поставленої мети».

Про це заявила очільниця Чернігівського обласного центру зайнятості на брифінгу в ОВА, що відбувся в рамках Всеукраїнської інформаційної кампанії «Робота для ВПО: ти потрібен», ініційованої Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, яка стартувала у вересні і триватиме до кінця жовтня поточного року.

«Ми всі маємо допомагати переселенцям, бо на їхньому місці міг опинитися кожен з нас»

Так на «круглому столі», що відбувся сьогодні в Чернігівській філії Чернігівського обласного центру зайнятості, сказала директор Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник. Участь у заході, який пройшов у рамках всеукраїнської інформаційної кампанії «Робота для ВПО: ти потрібен», взяли представники місцевої влади, служби зайнятості, громадських організацій, соціальні партнери, роботодавці.

Бізнес на новому місці – цілком реально…

Про це красномовно свідчить історія переселенки Євгенії Голуб, яка скористалася можливістю отримати мікрогрант за програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота» та відкрила експрес-перукарню.

Ти як?... Служба зайнятості пропонує базовий курс самодопомоги

У рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої Першою леді України Оленою Зеленською, фахівці Чернігівської обласної служби зайнятості проводять тренінги для безробітних та шукачів роботи на тему «Базовий курс самодопомоги та первинної підтримки у кризових ситуаціях».

Ваучер на навчання… Не втрать свій шанс почати нову сторінку життя

У поточному році ваучери на навчання від обласної служби зайнятості вже отримали 298 мешканців області, серед яких 19 внутрішньо переміщених осіб. Основна мета видачі – підвищення конкурентоспроможності та розширення можливостей для працевлаштування.

Послуги служби зайнятості для ВПО

Через війну значна кількість українців покинули рідні домівки та змушені були шукати прихисток в інших громадах. У поточному році послугами державної служби зайнятості на Чернігівщині скористалися 604 внутрішньо переміщені особи, більша половина з яких  (313 осіб) звернулися цьогоріч. Станом на 1 вересня в області налічувалось 183 ВПО зі статусом безробітного.