Податкова знижка за оренду житла для внутрішньо переміщених осіб

   Право платника податку на податкову знижку, підстави для її нарахування, перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, обмеження права на її нарахування визначені ст. 166 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ).

У січні-лютому 2023 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,8 млрд гривень податків та зборів

До місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий поточного року надійшло майже 1,8 млрд грн від сплати податків і зборів, що на 40,3 відс. більше за факт надходжень двох місяців попереднього року (512 млн грн).

Протягом січня-лютого 2023 року платники Чернігівщини сплатили понад 4,6 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску

Платниками податків Чернігівської області у січні-лютому поточного року до бюджетів усіх рівнів сплачено 2,9 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 19,2 відс. перевищує фактичні надходження відповідного періоду 2022 року. Єдиного соціального внеску надійшло 1,7 млрд грн (зростання на 73,6 відс.).

До уваги платників податків, що звертаються за отриманням Довідки про відсутність заборгованості

Головне управління ДПС у Чернігівській області у зв’язку із наявністю значної кількості типових помилок при оформленні платниками Заяв про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи  повідомляє таке.

Майже 1,4 мільярда гривень отримали бюджети від платників Чернігівщини у лютому 2023 року

Головне управління ДПС у Чернігівській області дякує всім сумлінним платникам, які не зважаючи на складний воєнний час, сплачують податки та збори і тим самим фінансово підтримують державу.

У січні 2023 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали понад 900 мільйонів гривень податків та зборів

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень 2023 року надійшло понад 900 млн грн від сплати податків і зборів, що на 53,2 відс. більше за факт надходжень січня 2022 року (+ 313 млн грн).

Понад 1,5 мільярда гривень отримали бюджети Чернігівщини у січні 2023 року від сплати податків

   Головне управління ДПС у Чернігівській області дякує всім сумлінним платникам, які не зважаючи на складний воєнний час, сплачують податки та збори і тим самим фінансово підтримують державу.

Чернігівщина: Про підсумки проведення кампанії декларування доходів, одержаних громадянами протягом 2021року

Протягом 2022 року на Чернігівщині податкові декларації про майновий стан і доходи за 2021 рік подали 6583 громадянина, які задекларували понад 2 млрд грн доходів. Із загальної кількості декларантів 2542 громадянина, які обов’язково повинні задекларувати доходи. Вони самостійно визначили до сплати в бюджет понад 29,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 5,2 млн грн військового збору.

Декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року

З 1 січня 2023 року розпочалася кампанія декларування доходів, одержаних протягом 2022 року. Щорічне декларування доходів громадянами пов’язано з виконанням вимог Податкового кодексу України (далі – Кодекс), згідно з положеннями якого платники податку у відповідних випадках зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, або мають право подати декларацію для отримання податкової знижки.

Про внесення змін до форми Податкової декларації з плати за землю

Наказом Міністерства фінансів України від 15.02.2022 року №83 «Про внесення змін до форми Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності» внесено зміни до Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (далі- Декларація), затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 16.06.2015 № 560.