Увага! З 1 січня 2022 року змінюються деякі рахунки для сплати бюджетних платежів

З 01.01.2022 року Державною казначейською службою України будуть змінені реквізити рахунків для зарахування платежів до загального фонду державного бюджету. Зокрема зміняться рахунки для зарахування:

За рахунок мандрівників надходження туристичного збору на Чернігівщині зросли майже у півтора раза

Протягом одинадцяти місяців поточного року до місцевих бюджетів Чернігівського регіону надійшло близько 2,2 млн грн туристичного збору. В порівнянні з відповідним минулорічним періодом надходження збільшилися на 0,7 млн грн, або у 1,5 раза, що свідчить про збільшення кількості туристів, які відвідали Чернігівщину. Про це інформує начальниця Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк.  

Щодо визначення платниками напряму спрямування коштів з єдиного рахунку

Головне управління ДПС у Чернігівській області звертає увагу платників податків і зборів, що включені до Реєстру платників єдиного рахунку, що відповідно до п.35¹.8 статті 35¹ Податкового кодексу України платник податків має право через електронний кабінет визначити напрям використання суми помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань та пені, наявних на єдиному рахунку.

До уваги платників, які використовують єдиний рахунок

Для забезпечення своєчасного і в повному обсязі перерахування сум податків, зборів, платежів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з єдиного рахунка на бюджетні/небюджетні рахунки надаємо покроковий опис процесу визначення платниками в ІТС «Електронний кабінет» напряму використання коштів, сплачених на єдиний рахунок (залишки), що додається.

Понад 6,6 мільярда гривень податків отримали місцеві бюджети Чернігівщини за січень-листопад 2021 року

Про наповнення місцевих бюджетів територіальних громад Чернігівщини протягом одинадцяти місяців поточного року інформує громадськість начальник Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк.

З початку року платниками ПДВ Чернігівщини подано на реєстрацію майже 3,1 млн податкових накладних

За січень – листопад  2021 ріку платниками податку на додану вартість подано на реєстрацію майже 3,1 млн податкових накладних/розрахунків коригування (ПН/РК) на загальну суму ПДВ понад 15 млрд гривень.

Про реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій

За  січень-листопад 2021 року Головним управлінням ДПС у Чернігівській області зареєстровано і взято на податковий облік 3585 реєстраторів розрахункових операцій по 715 платниках податків. За листопад 2021 року зареєстровано і взято на податковий облік 281 реєстратор розрахункових операцій по 61 платнику податків.

ГУ ДПС у Чернігівській області: Про формування плану-графіку проведення планових документальних перевірок платників податків на 2022 рік

Головне управління ДПС у Чернігівській області інформує, що на даний час проводиться формування плану-графіку проведення планових документальних перевірок платників податків на 2022 рік.

На Чернігівщині надходження єдиного податку з фізичних осіб за 11 місяців 2021 року зросли на 123,3 млн гривень

Протягом 11 місяців поточного року фізичні особи – підприємці Чернігівської області сплатили до місцевих бюджетів 644,6 млн грн єдиного податку і тим самим перевищили факт надходжень відповідного періоду минулого року на 23,6 відс., або на 123,3 млн грн,  (за 11 місяців 2020 року було сплачено 521,3 млн грн), - інформує громадськість начальниця Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк.

За січень – листопад 2021 року платниками Чернігівщини сплачено майже 18,3 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску

До бюджетів усіх рівнів Чернігівської області платниками податків сплачено за січень-листопад 2021 року понад 12,6 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів. Це на 2 млрд грн або більш як на 19 відс. більше, ніж сплачено за відповідний період 2020 року. Єдиного внеску за 11 місяців поточного року надійшло 5,6 млрд грн, що на 19,5 відс. або на 0,9 млрд грн перевищує відповідні минулорічні надходження, - інформує громадськість начальник Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк.