Як здійснити сплату за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами

Відповідно до ст. 15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 481) ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами видаються уповноваженими Кабінетом Міністрів України органами виконавчої влади за місцем торгівлі суб’єкта господарювання (у тому числі іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) терміном на один рік.

З 26 листопада облік товарних запасів здійснюється підприємцями за новими правилами

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області звертають увагу,  що Наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 р. № 496 затверджено Порядок ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб, який набуває чинності з 26 листопада 2021 року.

Як правильно заповнити реквізити платежу

Ведення обліку нарахованих та сплачених податків, зборів та єдиного внеску в органах ДПС здійснюється за податковим номером – кодом ЄДРПОУ для юридичних осіб та реєстраційним номером облікової картки платника податків (далі – рнокпп) для фізичних осіб (номером паспорта для осіб, що відмовились від отримання рнокпп).

З 1 грудня 2021 року зросте мінімальна зарплата, а разом з нею і розмір мінімального страхового внеску ЄСВ

З 1 грудня 2021 року відбудеться підвищення розміру мінімальної зарплати, визначене Законом України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" від 15.12.2020 р. № 1082-IX, - на це звертає увагу начальник Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк.

Платниками податків Чернігівщини спрямовано на обороноздатність країни 395,5 млн грн військового збору

Про підтримку обороноздатності нашої країни платниками податків Чернігівщини протягом десяти місяців поточного року інформує громадськість начальниця Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк.

Нумерація в об’єднаному Розрахунку з різними типами: особливості

Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (далі – Порядок), а також сум нарахованого єдиного внеску, та форма такого Податкового розрахунку (далі – Розрахунок) затверджені наказом Мінфіну від 13.01.2015 р. № 4, у редакції наказу Мінфіну від 15.12.2020 р. № 773.