Як отримати електронні довірчі послуги неповнолітній особі віком від 14 до 18 років

У зв'язку з набранням чинності Закону України від 01.12.2022 № 2801-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення укладення угоди між Україною та Європейським Союзом про взаємне визнання кваліфікованих електронних довірчих послуг та імплементації законодавства Європейського Союзу у сфері електронної ідентифікації», було внесено зміни, зокрема, до статті 32 Цивільного кодексу України щодо самостійного укладання договору про отримання електронних довірчих послуг неповнолітніми особами.

Підприємці, які реалізовували алкогольну та тютюнову продукцію неповнолітнім, лишилися ліцензій

Головне управління ДПС у Чернігівській області вкотре звертає увагу суб’єктів господарювання на необхідність дотримання законодавства під час реалізації підакцизної продукції. На особливому контролі недопущення фактів продажу алкогольних та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку.   

Про особливості проведення податкових перевірок під час воєнного стану

Виконуючий обов’язки начальника Головного управління ДПС у Чернігівській області Юрій Твердохліб звернув увагу платників, що 8 грудня 2023 року набув чинності Закон України від 09 листопада 2023 року №3453-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок» та відповів на найбільш актуальні питання щодо проведення податкових перевірок у 2024 році.   

Декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року

З 1 січня 2024 року розпочалася кампанія декларування доходів, одержаних протягом 2023 року. Щорічне декларування доходів громадянами пов’язано з виконанням вимог Податкового кодексу України (далі – Кодекс), згідно з положеннями якого платники податку у відповідних випадках зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, або мають право подати декларацію для отримання податкової знижки.

До уваги платників ПДВ

   ГУ ДПС у Чернігівській області звертає увагу платників податку, діяльність яких повністю або частково пов’язана із постачанням товарів/послуг (послуги освіти, медичні послуги тощо), операції з постачання яких не оподатковуються ПДВ (звільнені, не є об’єктом оподаткування ПДВ).

Де отримати електронні довірчі послуги у Чернігівській області

Нагадаємо, що Центр сертифікації ключів надає безкоштовні послуги органам державної влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності, іншим суб’єктам господарської діяльності та фізичним особам.