Щодо сплати платежів за землекористування за відсутності правовстановлюючих документів на земельну ділянку

Плата за землю – обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності, згідно визначення, наданого у пп. 14.1.147 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України (далі - Кодекс).

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області відбулась зустріч зі студентами «Чернігівської політехніки»

Працівниками управління кадрового забезпечення та розвитку персоналу Головного управління ДПС у Чернігівській області проведено  зустріч зі  студентами Національного університету  «Чернігівська політехніка» за спеціальністю «облік і оподаткування». На зустріч з податківцями прийшли другокурсники та третьокурсники які в майбутньому прагнуть себе реалізувати саме на державній службі.

На Чернігівщині за січень – серпень 2021 року сплачено 13 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску

До бюджетів усіх рівнів платниками податків Чернігівської області протягом січня-серпня поточного року сплачено 9 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів. Це на 1,9 млрд грн або на 26,4 відс. більше, ніж надійшло за відповідний період у минулому році. Єдиного внеску за 8 місяців поточного року надійшло 4 млрд грн (на 20,4 відс. або на 0,7 млрд грн більше за минулорічні надходження), - інформує представників ЗМІ та Інтернет-видань заступник начальника Головного управління ДПС у Чернігівській області Руслан Погрібний.

Куди роботодавцю сплачувати податки за найманих працівників, які працюють в різних населених пунктах України

В управлінні податкового адміністрування  фізичних осіб  Головного управління ДПС у Чернігівській області повідомили про таке. Підпунктом 14.1.30 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами і доповненнями (далі –Кодекс) передбачено, що поняття «відокремлені підрозділи» для цілей розділу IV Кодексу вживається у значенні, визначеному Господарським кодексом України від 16 січня 2003 року № 436-IV із змінами і доповненнями (далі – ГКУ).

  Про використання програмних реєстраторів розрахункових операцій платниками податків Чернігівської області

За січень-серпень  2021 року загальна кількість зареєстрованих програмних  реєстраторів розрахункових операцій становить 424 одиниці (по 36 юридичній особі, по 388 фізичних особах–підприємцях), програмні  реєстратори розрахункових операцій застосовують 374 платники податків (25 юридичних осіб, 349 фізичних осіб–підприємців). У серпні 2021 використовувати ПРРО виявили бажання 40 платники податків, зареєстровано 46  програмних  реєстраторів розрахункових операцій.

Головне управління ДПС у Чернігівській області: Контрольно-перевірочні заходи з питань дотримання порядку проведення розрахунків при реалізації підакцизної продукції тривають

     Сплата акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів є одним з джерел наповнення місцевих бюджетів територіальних громад, що дозволяє останнім забезпечувати утримання інфраструктури та дбати про розвиток території. Однак деякі суб’єкти господарювання, що здійснюють реалізацію алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального ігнорують вимоги чинного законодавства, у частині дотримання вимог порядку проведення розрахунків при реалізації такої підакцизної продукції щодо обов’язкового проведення розрахунків через реєстратори розрахункових операцій, відображення у касових чеках кодів товарних підкатегорій згідно з УКТЗЕД, зазначення ставки та суми податку, що підлягає перерахування до місцевого бюджету.

Платники податків Чернігівщини у серпні поточного року сплатили майже 1,3 мільярда гривень до бюджетів усіх рівнів

У серпні 2021 року до бюджетів усіх рівнів платниками податків Чернігівщини сплачено майже 1,3 млрд грн податків та зборів, що на 14,5 відс. або на 161 млн грн більше, ніж у серпні 2020 року, - інформує представників ЗМІ та інтернет-видань начальник Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк.