З початку року піротехніки ДСНС України вилучили та знищили понад півтори тисячі вибухонебезпечних предметів

  Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. 

Рятувальники відпрацьовують житловий сектор громадян

   Новий рік лише розпочався, а на Чернігівщині зареєстровано 75 пожеж на яких внаслідок дії небезпечних факторів вогню загинуло 14 осіб. Так 18 січня в с. Браниця Бобровицької територіальної громади Ніжинського району під час пожежі житлового будинку загинула жінка 1973 року народження та троє її малолітніх онуків. Аби зменшити цю сумну статистику та вкотре звернути увагу населення більш відповідальніше ставитися до вимог правил пожежної безпеки рятувальники Ніжинського районного управління ГУ ДСНС України у Чернігівській області щоденно здійснюють відпрацювання житлового сектору на території населених пунктів району. Особлива увага приділяється помешканням малозахищених верств населення.

Заходи безпеки під час Водохреща!

   19 січня всі православні християни відзначатимуть одне з головних свят – Водохреща. Для того, щоб свято не обернулося трагедією необхідно чітко дотримуватися правил поведінки перебування на воді та льоду. Щорічно рятувальники району забезпечують безпеку цих заходів. Для цього чітко визначаються місця для купання, обстежуються водоймища та вживаються додаткові заходи безпеки. Тож, всі охочі зможуть належно вшанувати християнські традиції у спеціально обладнаному для цього місці, без ризику для життя. Пам’ятайте, неприпустимим є купання в необладнаних для цього місцях та з неперевіреним дном. Не можна розпочинати Хрещенські забави без представників служб порятунку і медичних працівників та купання дітей без нагляду батьків чи дорослих. Не можна пірнати у воду безпосередньо з льоду. При груповому купанні, кількість людей, що знаходиться у воді, не повинна перевищувати трьох осіб.

Заходи пожежної та техногенної безпеки під час святкування Різдва!

   Ніжинське районне управління ГУ ДСНС України у Чернігівській області звертається до настоятелів церков, храмів та прихожан щодо дотримання правил безпеки під час підготовки та проведення Різдва.

Рятувальники навчають мешканців Бахмацької громади правилам безпеки

З метою запобігання виникнення пожеж, надзвичайних подій, випадків загибелі і травмування людей на них, рятувальники Ніжинського району разом з представниками поліції та органами місцевого самоврядування щотижнево здійснюють профілактичні відпрацювання населених пунктів шляхом подвірних обходів, відвідування водойм та інструктажів серед населення.

Суб'єкт господарювання має можливість отримувати адміністративні послуги дистанційно

         Суб'єкт господарювання має можливість отримувати адміністративні послуги, що надаються Державною службою України з надзвичайних ситуацій, дистанційно в електронному вигляді.

Фахівці Служби порятунку закликають громадян дотримуватися правил безпеки у побуті під час опалювального сезону!

Порушення правил пожежної безпеки, недотримання рекомендацій з правильної експлуатації приладів обігріву та пічного опалення, несправність електричного та газового обладнання — першопричини смертельних випадків на пожежах у приватному секторі.

Надзвичайники нагадують як безпечно користуватися електричними обігрівачами

Разом з осінньо-зимовим похолоданням у домівки приходить проблема – висока ймовірність пожежі, пов’язаної з неправильним використанням опалювальних приладів. Серед них і електричні обігрівачі. Тож не зайвим буде повторити основні правила їхньої  експлуатації, аби уникнути трагедії:

З початку року піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знищили 80 тис. 244 вибухонебезпечних предмета, у тому числі, 1 тис.006 авіаційних бомб

   Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Лише впродовж минулої доби, 22 листопада, здійснено 35 виїздів, під час яких виявлено 197 боєприпаси, з них 1 авіаційна бомба.