Фото без описуВідбулося пленарне засідання чергової 49-ої сесії Бахмацької міської ради.

   Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих внаслідок збройної агресії рф проти України.

   Депутати внесли зміни до бюджету громади на 2024 рік. Серед основних змін — перерозподіл видатків.

   Визначили доходи бюджету громади у поточному році в сумі 334 161, 7 тис. гривень, видатки — 379 914, 5 тис. гривень.

   Значну суму коштів спрямували на освітянську галузь, а саме: збільшили видатки на майже 700 тис. грн (це  поточні ремонти, придбання матеріалів, навчання водіїв, транспортні послуги з вивезення сміття, проведення технічної інвентеризації нерухомого майна тощо). Додали 749,9 тис. грн на утримання автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури.

   Враховуючи клопотання військових частин, де служать наші земляки,  спрямували 500 тис. грн на їх матеріально-технічне забезпечення. Загалом, з початку року на підтримку ЗСУ з бюджету громади спрямували 9 млн 700 тис. грн. Внесли уточнення до  Програми соціальної підтримки Захисників  і Захисниць України та членів їх сімей, родин загиблих(померлих) Захисників  і Захисниць України та Програми соціального захисту окремих категорій населення громади.

   Традиційно погодили надання матеріальної допомоги онкохворим жителям та військовослужбовцям, які потребують лікування. Важливо, що відтепер людям, які потребують допомоги, не потрібно буде чекати відповідного рішення сесії, адже вона буде надана відповідно до розпорядження міського голови в рамках діючої програми.

 Також опрацювали питання в сфері земельних відносин, зокрема, роз­гля­ну­ли про­єк­ти рі­шень про затвердження тех­нічних до­ку­мен­та­цій та        про­єк­тів зем­ле­ус­трою, на­дан­ня доз­во­лу на змі­ну цільово­го приз­на­чен­ня            зе­мель­них ді­ля­нок, про при­пи­нен­ня пра­ва ко­рис­ту­ван­ня земельною ділянкою тощо.