26 квітня – День Чорнобильської трагедії

   Вже 38 років Україна живе з болем Чорнобиля. Ця біда торкнулась майже кожної української родини, а її відголосок хвилею радіоактивного пилу прокотився усім світом. Сьогодні у день скорботної дати схилімо голови перед пам’яттю героїв-рятувальників, медиків, військових, ліквідаторів — усіх, хто ціною власного життя і здоров’я рятував світ від радіації. Чорнобильський біль не стихне ніколи, як і вдячність усім ліквідаторам за їхній подвиг.

9:00 - хвилина мовчання

   Руйнівна війна... Щодня на наших серцях додаються нові невиліковні рани, які не загояться і через десятки років. І щоранку о 09:00 ми схиляємо голови у загальнонаціональній хвилині мовчання, вшановуючи світлу пам’ять громадян України, які віддали життя за свободу і незалежність України: всіх, хто воював, всіх військових, цивільних та дітей, всіх, хто загинув у боротьбі з російськими окупантами та внаслідок нападу російських військ на українські міста і села.

Благоустрій населених пунктів громади

   Використовуючи кожну погожу годину, в населених пунктах нашої громади триває активна робота з благоустрою. Проводиться побілка стовбурів дерев, обрізка та прибирання гілля, прибирання території кладовищ, ліквідація стихійних сміттєзвалищ.

42 дипломи на обласних олімпіадах, здобуті учнями Бахмацької громади, дали можливість вибороти 2 почесне місце в Чернігівській області серед 49 команд 52 територіальних громад

   Учнівські олімпіади вже багато років є складовою частиною комплексної програми пошуку, навчання, виховання та професійної орієнтації інтелектуально обдарованої учнівської молоді. Протягом січня - лютого 2024 року в області проведено III етап Всеукраїнських учнівських олімпіад із 17 навчальних предметів. Під час дії правового режиму воєнного стану в Україні інтелектуальні змагання проходили в змішаній (очній та дистанційній) формі, в закладах освіти або інших приміщеннях, обладнаних укриттям.

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

   Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.