Фото без описуДень народження Бахмача – свято веселе і загально улюблене! 

 

     Початок серпня щороку з нетерпінням очікують усі бахмачани, адже це День народження нашого міста! Наше улюблене свято завжди хвилююче, приємне, веселе, наповнене різними заходами, сюрпризами. Привітати місто з Днем народження їдуть гості з різних кінців не тільки України, а й світу, адже нині багато бахмачан працюють і проживають в країнах Європи, Америки.  

    Вже о 9 годині ранку стадіон «Колос» наповнився дитячим гомоном, адже там розпочався футбольний турнір присвячений Дню міста, у якому брали участь чотири команди ДЮСШ Борзни, Семенівки, та дві бахмацькі команди. Золоті медалі турніру вибороли футболісти із Семенівки, срібні – отримала команда ДЮСШ Бахмач- 2005, а бронзові – дісталися борзняським гостям. 

    Основні заходи відбувалися у міському парку культури і відпочинку 5 серпня. Міський голова Павло Шимко щиро привітав містян зі святом і побажав миру, добробуту, здоров’я кожному бахмачанину. З нагоди відзначення Дня міста традиційно вшановуються Почесні громадяни Бахмача –  міський голова запросив на сцену  І.П. Білогруда та М.Я. Гросмана, яких, знає, напевно, особисто майже кожен мешканець Бахмача і має хоча б найменший привід сказати їм «дякую»!  

     Бахмач – місто залізничників, тому День міста святкуємо разом зі святом профспілки залізничників і транспортних будівельників. З нагоди свята Почесні грамоти Бахмацької міської ради отримали 21 залізничник.  

    Як сказав міський голова Павло Шимко, усі досягнення, якими багатий Бахмач, складаються із щоденної праці, знань і талантів його мешканців. У цьому році Бахмацькою міською радою започатковано призначення і виплату премії обдарованим і талановитим учням загальноосвітніх навчальних закладів міста, яка називається «Обдарованість» міста Бахмача. Переможцями даної номінації уже стали і отримали свої премії Імед Худжадзе, чемпіон Європи з греко-римської боротьби; Єгор Лапа,    дипломант Х Міжнародного конкурсу з українознавства, ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН України у відділенні «Математика», «Літературознавство, фольклористика та мистецтвознавство»; Катерина Гурин, переможниця обласних етапів Всеукраїнських олімпіад з української мови та біології, дипломантка обласного етапу конкурсу-захисту наукових робіт Малої академії наук. Нині переможцями у номінації «Обдарованість» міста Бахмача стали дитячий фольклорний гурт «Сузір’я» (керівник Андрійко О.М.) і дитячий хореографічний колектив «Едельвейс» (керівник Іваненко О.В.) Будинку дитячої та юнацької творчості. 

     Переможцем у номінації «Літератор року» стала Ольга Батьковська, яка є лауреатом обласного конкурсу «Книга року – 2016» за книгу «Блукаюча рампа душі». Номінацію «Митець року» виборов Володимир Іванов за оригінальні картини, представлені у нашому музеї. Студія танцю «Ліра-Денс» (керівник Лященко І.М.) у цьому році отримала звання зразкової, а тому і виборола першість у номінації «Творча майстерня року». 

    Традиційно з нагоди відзначення Дня міста проводиться конкурс на кращу вулицю та краще обійстя року. Перемогу у номінації «Краща вулиця» виборола вулиця Заводська, де головою вуличного комітету є В.І. Строга. А кращим обійстям нашого міста визнано будинковолодіння по вулиці О.Теліги, власниками якого є родина Гнучих.  

   Уже вкотре вшанували людину надзвичайно поважного віку з непростою і цікавою біографією – Олександру Максимівну Федоряк, яка уже відзначила свій 102-й день народження. Подарунок для мами отримала із рук міського голови теж шанована у місті людина – лікар Н.Ю. Жеревчук. 

     Не менш приємною новиною для бахмачан стало і народження трійні дівчаток у родині Задніпряних. Щасливих батьків ми запросили на свято, щоб вони отримали подарунок –дитячий тримісний візок, а маму Ю.Задніпряну вшанували як переможницю у номінації «Породілля року».  

    У День народження Бахмача ми завжди вітаємо наймолодших мешканців міста. Напередодні у родині Олексія та Анни Яременків народився хлопчик Сергійко. Щасливий тато також отримав подарунок.  А саме 5 серпня аж чотири нових родини зареєстрували шлюб і ми привітали молодят подарунками. 

    З вітаннями та подарунком завітали на міське свято голова Бахмацької райдержадміністрації Т.М. Неділько та голова районної ради В.Ф. Міщук. Надійшло  вітання від народного депутата України Валерія Давиденка. 

    Концертно-розважальні заходи підготували і провели для бахмачан митці Прилуцької студії «Proсвято”, котрих уже дуже полюбили містяни, адже чекають і отримують від них сучасні пісні, танці, розваги і конкурси.  

   Профспілкові лідери залізничних підприємств міста Бахмача також вітали своїх працівників, нагородивши кращих грамотами профспілки. До вітань долучилися митці колективу Будинку науки і техніки Конотопської дирекції залізничних перевезень.  

     Весело і гамірно святкували бахмачани День народження міста, а найактивніші з них брали участь у конкурсах «Пуд солі», «Найдовша коса» та «Збери слово» і звичайно отримували приємні подарунки.