Фото без опису    У суботу 27 січня 2018 року відбулися заходи з нагоди 100-річчя героїчних боїв підрозділів армії УНР під Бахмачем.

       За участю єпископа УПЦ КП Євстратія Зорі на залізничному вокзалі станції Бахмач-Пасажирський відрили меморіальну дошку на честь захисників Української народної республіки, адже 100 років тому Бахмач став першим форпостом, на якому російські війська були затримані від просування до Києва на 4 дні мужніми патріотами України.

      Військові капелани відслужили молебень на місці будівництва каплички святого Феодосія Чернігівського на площі Героїв Майдану.

      У районному Будинку культури з нагоди 100-річчя боїв під Бахмачем та Крутами  зібранню презентували короткометражний фільм про історичні бої 1918 року під Бахмачем і Крутами та фільм про сучасну історію  України – «Кіборги» про легендарних захисників Донецького аеропорту.

    Присутніх надзвичайно вразила реконструкція Почесної варти Армії УНР на площі Героїв Майдану, військовий салют та смолоскипна хода на вшанування пам’яті героїв Бахмача і Крут від площі Героїв Майдану до пам’ятника Богдану Хмельницького.