Фото без опису

   У процесі своєї життєдіяльності людина, навіть не бажаючи того, є причиною невпинного збільшення кількості сміття. Тому ця проблема є дуже важливою і актуальною на сьогодні.

Доки Україна тоне у мільярдах тонн сміття й промислових відходів, Європа широко використовує такі відходи у найрізноманітніших сферах виробництва, непогано на цьому заробляючи.
   У нашій  громаді накопичення твердих побутових відходів також щоденно збільшується, кількість несанкціонованих сміттєзвалищ росте. Тому ми також повинні думати про сучасні методи його утилізації.

З метою приведення відносин щодо поводження з твердими побутовими відходами на території полігону/сміттєзвалища до вимог чинного законодавства України, Бахмацьким КВП «Комунальник» було укладено договір про співробітництво з ТОВ «ПРОМ ЕКО ЕНЕРДЖІ ГРУП», яке зареєстроване у м. Бахмачі, стосовно облаштування полігону ТПВ спеціальними технічними засобами ( обладнанням) для сортування скла, паперу, пластику, переробки та утилізації відходів з інших територій.
Лінія сортування має бути встановлена вже до кінця І кварталу поточного року. 

   Пробна партія сміття на платній основі з метою відпрацювання логістики маршруту та підготовки до першого сортування була завезена протягом грудня-січня в обумовленому договором обсязі на міський полігон ТПВ.

   Підприємство-контрагент має виконати усі договірні зобов’язання та отримати найближчим часом дозвіл на будівництво виробничих потужностей.

   Сподіваємось, що ці заходи дадуть можливість зробити нашу громаду екологічно чистішою, при цьому не заощаджуючи, а навпаки заробляючи на цьому кошти.