Фото без опису

21 січня відбулось пленарне засідання 5 сесії Бахмацької міської ради. Перед початком засідання за участю депутатів та громадськості було обговорено питання  щодо діяльності на міському полігоні твердих побутових відходів підприємства ТОВ «ПРОМ ЕКО ЕНЕРДЖІ ГРУП», яке мало намір розмістити мобільну лінію для сортування ТПВ та подальшої їх переробки. Засновник підприємства презентував план та напрямки його діяльності. Однак у присутніх виникло чимало запитань до попередніх його проектів. У ході обговорення депутати та мешканці громади висловили негативне ставлення до майбутньої діяльності підприємства. Міський голова Павло Шимко повідомив, що на даний час ми маємо вимогу Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації, у якій зазначено заборону усім громадам Чернігівської області розміщати тверді побутові відходи з інших регіонів, тому укладений договір з підприємством не  може бути реалізований. За дорученням народного депутата Анатолія Гунька виступив його помічник Ігор Калініченко, який запропонував засновникам підприємства спочатку отримати ліцензію на поводження з твердими побутовими відходами, поповнити статутний капітал, закупити техніку, а потім надати пропозиції  щодо подальшої роботи. Було  вирішено внести це питання на сьогоднішнє засідання сесії міської ради.
Депутатами було розглянуто 52 питання порядку денного. Пріоритетними були:   Програма “ Питна  вода” Бахмацької  міської  територіальної  громади  на  2021-2023 роки “ ,  передача майна закладам культури, освіти та медицини, Програма  “Регулювання  чисельності  безпритульних  тварин  гуманними  методами  на  підвідомчій  території  Бахмацької  міської  територіальної  громади”, створення комунальної установи "Центр фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх", який дасть можливість залучити до занять спортом і активну частину дорослого населення.  Підтримали депутати і закриття Біловежівського закладу загальної середньої освіти І - ІІ ступенів, у якому навчається 11 учнів та працює 11 працівників. Вартість утримання однієї дитини становить 92 тис. на рік. Заклад не атестований у зв'язку з невідповідністю якості надання освітніх послуг. Тому  прийнято рішення, узгоджене з батьками, про подальше навчання дітей у Григорівській школі.
З ініціативи міського голови, з урахуванням звернення громадськості  міста, було проголосовано рішення про звернення до Президента України В. Зеленського, Голови Верховної Ради Д. Разумкова, Прем'єр міністра України  Д. Шмигаля, депутата Верховної Ради України А. Гунька щодо перегляду та зниження  тарифів на енергоносії.
Як підсумок роботи, було прийнято протокольне рішення:  доручити директору КВП "Комунальник" розірвати договір з підприємством ТОВ «ПРОМ ЕКО ЕНЕРДЖІ ГРУП», заборонити без погодження міської ради укладання  договорів з господарюючими суб' єктами  у майбутньому щодо  розміщення сміття на полігоні твердих побутових відходів Бахмацької міської ради з території інших громад та відпрацювати питання проведення конкурсу для визначення інвестора, який міг би  виконувати роботи з сортування та переробки ТПВ.