28 січня відбулась зустріч Бахмацького міського голови Павла Шимка з працівниками дитячих юнацьких спортивних шкіл та батьками щодо подальшого функціонування спортивної галузі у громаді.

Павло Миколайович  поділився планами з питань розвитку спорту на Бахмаччині, зокрема зазначив, що рішенням п’ятої сесії  Бахмацької міської ради восьмого скликання створено комунальну установу «Спорт для всіх» з метою надання можливості займатися спортом і проводити змагання дорослому населенню та забезпечити обслуговування спортивних споруд територіальної громади. Також на черговій сесії міської ради 17 лютого планується створення єдиної ДЮСШ для дітей, у яку ввійде тренерський склад освітянської та колосовської спортивних шкіл, що перебувають у стадії ліквідації. Створення нової школи забезпечить безперервний навчально-тренувальний процес для вихованців ДЮСШ. У новоствореному закладі заплановано відкриття таких відділень: футбол, легка атлетика, бокс, волейбол, настільний теніс.

Начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Лариса Журба надала роз’яснення  тренерам Батуринської територіальної громади щодо можливості створення у громаді спортивної школи відповідно до положення про ДЮСШ, або ж відкриття позашкільного підрозділу в закладі загальної середньої освіти згідно з ст.31 ЗУ «Про повну загальну середню освіту». Нині у ДЮСШ відділу освіти з м. Батурин працює чотири тренери на 5,5 ставки (132 години на тиждень), вихованцями яких є юнаки і дівчата Батуринської громади.

Підводячи підсумок, Павло Шимко зазначив, що першочерговим завданням в освітній галузі у подальшій роботі вбачає організацію надання якісних освітніх послуг та забезпечення умов для творчої самореалізації і фізичного розвитку молоді Бахмаччини.