Фото без опису

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Після Другої Світової війни війська СРСР брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Найбільш масштабною та трагічною була війна в Республіці Афганістан. Вона  тривала майже 10 років і вимагала великих матеріальних і людських жертв.  

Нікого з нас не можуть лишити байдужими страшні цифри: кожний четвертий із майже 600 тисяч військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Афганістані, наші співвітчизники, і кожний четвертий із тих, хто не повернувся, також українець.

З самого початку війни на сході України тисячі афганців та ветеранів інших війн добровільно виступили на захист рідної землі від російських загарбників, багато з них, на жаль, загинуло.

Цими днями вшановуємо пам'ять тих, хто не повернувся живим, виконуючи інтернаціональний обов’язок на території інших держав, у тому числі і наших земляків: Володимира Іващенка з Тиниці, Олександра Охотника з Григорівки, Олега Федоренка з Фастовців та висловлюємо співчуття їхнім рідним.

Афганську війну можна називати по-різному, але її не можна забути, як і інші війни. Не загоїться ця рана у серцях тих, хто брав участь у бойових діях, хто втратив друзів, синів чи батьків.

Давайте ж і ми з вами будемо пам’ятати ветеранів, виявлятимемо розуміння до тих, хто пройшов через війну і для кого вона триває й досі: у спогадах, у снах, у думках. Вони цього заслуговують.

Почесними грамотами Бахмацької міської ради на урочистих заходах, що відбулися сьогодні у в міському Будинку культури, були нагороджені: Піхота Сергій Михайлович, Мажара Сергій Миколайович, Топішко Сергій Григорович, Кошарний Володимир Вікторович.