Фото без опису

   16 лютого минає 6 років з дня загибелі нашого земляка, українського військового, капітана, командира групи спеціального призначення 3-го полку спеціального призначення, лицаря ордену Богдана Хмельницького III ступеня та ордену «Народний Герой України».

   Юрій Бутусов народився 13 березня 1989 року у місті Чернігові. З відзнакою закінчив ЗОШ І-ІІІ ступенів №27 м. Чернігова, навчався у Чернігівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою. Випускник Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у місті Львові. Проходив службу у зоні АТО у складі 3-го Кіровоградського окремого полку спецпризначення, командиром групи. Його група зіграла важливу роль в багатьох військових діях – під час взяття Благодатного, в діях в районі Сніжного, приведенні підкріплення на Савур-Могилу.

   16 лютого 2015 року забезпечував вихід української колони з пораненими та загиблими з-під Дебальцевого. У колоні з підсилення був лише один БТР і БМП. В районі Новогригорівки бронетранспортер було підбито. Юрій Бутусов зумів вибратися Із підбитого бронетранспортеру разом з Вадимом Довгоруком. Сам мав важкі рани тіла, і йому практично відірвало руку. Загинув від ран під бронетранспортером, тримаючи гранату в руці.

   Похований у Бахмачі, на батьківщині матері.
   У пам’яті земляків він назавжди залишиться мужнім героєм, який з честю виконав головний обов’язок чоловіків – захист рідної землі.

   Сьогодні вшанування пам’яті героя відбулося біля його могили на цвинтарі та біля меморіальної дошки на площі Героїв Майдану.