Фото без опису

    17 лютого відбулося пленарне засідання шостої сесії Бахмацької міської ради 8 скликання. Передувало сесії засідання постійних комісій міської ради, на яких детально були опрацьовані всі питання порядку денного.

   Перед початком роботи були оприлюднені звернення до депутатського корпусу міської ради від колективу Бахмацької ДЮСШ щодо припинення ліквідації цієї школи та представників мешканців мікрорайону Бахмача – Київського м.Бахмач та с.Бахмач щодо здійснення автобусного сполучення з центром громади.
   Основними питаннями сесії були: звіт про виконання бюджету Бахмацької міської територіальної громади за 2020 рік та внесення змін до рішення 3 сесії Бахмацької міської ради 8 скликання від 24 грудня 2020 р. "Про бюджет Бахмацької міської територіальної громади на 2021 рік".

    Збільшено видатки бюджету у різних галузях: на проведення поточних ремонтів покрівель Бахмацьких ЗЗСО № 1 та № 5, на виконання Програми безоплатного та пільгового забезпечення лікарськими засобами амбулаторного лікування окремих груп населення, на функціонування міського центру фізичного здоров'я "Спорт для всіх", будівництво водогону по вул. Богодарівка та водопровідної мережі по вул. Шевченка у м.Бахмач, від вул. Батуринської міста до с.Бахмач, будівництво свердловини у с.Халимонове, на співфінансування по будівництву Григорівської ЗОШ І-ІІІ ст., а також на оплату послуг із стерилізації та вакцинації тварин на виконання Програми «Регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на підвідомчій території Бахмацької міської територіальної громади на 2021 – 2022  роки».

   Для забезпечення розвитку фізичної культури та спорту серед дітей Бахмацької територіальної громади створено дитячо-юнацьку спортивну школу Бахмацької міської ради.

   Активне обговорення викликало придбання техніки для КВП "Комунальник".  Прийнято рішення придбати  для підприємства трактор з навантажувачем і ківшем та автовишку для бригади з обслуговування мереж вуличного освітлення.

   Внесено зміни до структури і штатів Бахмацької міської ради, зокрема, додатково введено посади діловодів у с.Курінь та с.Бахмач, як у найбільших населених пунктах громади.

  Було проголосовано ряд земельних питань. Створено комісію з питань розгляду та вирішення земельних спорів, затверджено Положення про самоврядний контроль за використанням та охороною земель Бахмацької міської територіальної громади та Порядку добровільного відшкодування безпідставно збережених коштів за використання земель комунальної форми  власності Бахмацької міської територіальної громади.

  Депутати підтримали звернення до керівництва Укрзалізниці та народного депутата Анатолія Гунька щодо відновлення руху поїздів "Київ - Шостка" та «Київ - Костянтинівка» з метою покращення сполучення зі столицею.
Також прийнято рішення преміювати за підсумками лютого працівників КВП "Комунальник", безпосередньо задіяних на роботах з розчистки снігу.