Доводимо до мешканців Бахмацької міської територіальної громади, що на останньому пленарному засіданні 6 сесії Бахмацької міської ради 8 скликання  було схвалено текст звернення до Директора Департаменту з організації внутрішніх та міжнародних пасажирських перевезень АТ «Укрзалізниця»  Пасічника Т.В. і народного депутата Анатолія Гунька, який додається. Відповідні листи зі зверненням надіслані адресатам.

     Звернення

     Останнім  часом  у Бахмацькій міській територіальній громаді  склалась негативна ситуація  із залізничним   сполученням.  Мешканці  громади надзвичайно  обурені скасуванням  АТ «Українська  залізниця»  зупинки  потягів «Суми – Київ (Вінниця)» та  «(Вінниця) Київ – Суми»  на станції  Бахмач-Пасажирський.  Зокрема,  з 28 березня 2021 року бахмачан  позбавляють можливості  проїзду у напрямку Києва о 07 год. 59 хв. та у зворотному  напрямку  о 19 год. 09 хв., закривши продаж проїзних документів в обох  напрямках без права посадки-висадки пасажирів.

      Крім того, у зв’язку із запровадженням  на території  України карантинних заходів у березні минулого року був припинений рух експреса «Київ – Шостка» №№ 785-786 з відправленням з м. Київ о 20:58 щоденно та  швидкого поїзда «Київ – Костянтинівка» №№ 123-124 з відправленням з м. Київ  о 21:19 щоденно.

      Останній вечірній поїзд відбуває  з м. Києва у напрямку м. Бахмач о 17:26, що унеможливлює для людей вирішити нагальні проблеми та позбавляє можливості  повернутися додому залізничним транспортом.

      У зв’язку із введенням в Україні нового адміністративно - територіального устрою, мешканці громади позбавлені сполучення з новим районним центром – м. Ніжин для вирішення нагальних проблем.

      Ми змушені звернутися до керівництва   АТ «Укрзалізниця» з приводу вирішення проблеми Бахмацької міської територіальної громади щодо відновлення руху вищезазначених потягів та скасування рішення про відміну зупинок по станції Бахмач – Пасажирський, адже вимоги бахмачан є життєво-необхідні.

      Бахмач – великий залізничний вузол. Ще донедавна майже усі потяги, що прямували через цю станцію, могли доставити мешканців в усі міста України.

      Багато наших бахмачан навчаються у Київських, Сумських  та Харківських навчальних закладах та працюють за межами громади.

      Люди похилого віку, громадяни з обмеженими фізичними можливостями та хворі, наразі, не мають можливості отримати повноцінну консультацію  у лікувальних закладах м. Києва, так як  не встигають за такий короткий час вирішити свої проблеми. Таким чином, порушені права громадян  всієї Бахмацької міської територіальної громади на доступне та  кваліфіковане медичне обслуговування,  право на гідну працю та освіту.

      Така  ситуація  є  неприпустимою та спонукає  до  суспільного  збурення у громаді, зокрема, проведення  окремими  радикально налаштованими  групами акцій громадської непокори.

      Просимо з розумінням поставитися до нашого прохання.

      Заздалегідь вдячні.

 

 

Звернення схвалено на пленарному

засіданні 6 сесії Бахмацької міської ради

8  скликання 17.02.2021 р.

 

Міський голова П.М.Шимко