14 березня 2014 року, усвідомлюючи високий ризик військового вторгнення на територію материкової України та бажаючи захистити незалежність, суверенітет та територіальну цілісність своєї держави, згідно з рішенням керівництва Самооборони Майдану перші добровольці відправилися на тренувальну базу в Нових Петрівцях, що під Києвом, для проходження військової підготовки з метою подальшої участі у військових діях.

      У ті дні тисячі звичайних українських громадян, кинувши власні справи – навчання, роботу, бізнес, родини - спочатку пішли на майдани країни, висловлюючи протест проти антидержавної політики тодішнього вищого керівництва країни, а потім зі зброєю в руках першими протистояли озброєній до зубів російській армії. Навесні 2014 року була зафіксована рекордна явка у військкомати країни. Люди приходили самі, не чекаючи на отримання повістки. Інші – чоловіки й жінки, самоорганізувалися в батальйони й вирушили на Схід.

     Саме завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію.

     Тому, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості, саме день 14 березня був визначений року Верховною Радою України як День добровольця.

     Вони були першими, хто став на захист держави, коли ворог прийшов на нашу землю. Українські добровольці - це символ героїзму, патріотизму та відваги.

     Висловлюємо щиру вдячність та вітаємо усіх добровольців з їх днем!

     І вічна пам'ять Героям, які не повернулися!