Фото без опису     Сьогодні, 23 березня,  відбулося засідання виконавчого комітету Бахмацької міської ради, яке пройшло під головуванням міського голови Павла Шимка.  На початку засідання міський голова зазначив, що рівень захворюваності на  Covid-19 зростає, тож наголосив на необхідності дотримання карантинних обмежень та важливості вакцинації.

         У ході засідання розглянуто рекордну кількість питань - 45, що стосувалися  різних сфер життєдіяльності громади.

     З метою організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, створено та затверджено склад міждисциплінарної команди, що має сприяти налагодженню соціальної роботи із вразливими сім’ями. Вирішено провести щорічну Всеукраїнську акцію з благоустрою “За чисте довкілля”, яка триватиме з 1 квітня по 1 травня та День благоустрою на території населених пунктів громади.

     Звичайно, основне завдання – це наближення послуг до громадян,  а це і  соціальні послуги (прийом документів на оформлення пільг, субсидій, допомог), і реєстраційні дії (реєстрація місця проживання, актів цивільного стану, бізнесу, нерухомості, землі), і пенсійні послуги, власні послуги (земплевпорядні, містобудівні та інші), про що і акцентував Павло Шимко.     

     Тож у найближчій перспективі — капітальний  ремонт приміщення для ЦНАПу, до речі, яке має обов’язково  відповідати певним вимогам, кошторисний розрахунок вартості цього об'єкту будівництва і було затверджено членами виконкому.

     Серед планових питань, які розглянув виконавчий комітет, визначення кола осіб, які мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення, вчинені на території громади; затвердження посадових інструкцій старост; встановлення дорожніх знаків щодо обмеження руху великовагових вантажних автомобілів у селах: Курінь, Веселе, Біловежі Перші; надання дозволу на вчинення правочину щодо нерухомого майна тощо.

     У блоці питань соціального захисту підтримано рішення про надання матеріальної допомоги особам, призваним на військову службу за контрактом; надання матеріальної допомоги на поховання; надання дозволу на безкоштовний відпуск дров  пільговій категорії населення тощо.

     З усіх питань порядку денного прийнято відповідні рішення, які відповідно до регламенту будуть оприлюднені на офіційному веб-сайті міської ради.