Нещодавно відбулася робоча зустріч міського голови Павла Шимка  з начальником Бахмацької ДПІ ГУ ДПС у Чернігівській області Олексієм Батьківським за участі начальника фінансового відділу  міської ради Лариси Задесенець, начальника відділу економіки, публічних закупівель та громадського транспорту виконавчого комітету  міської ради Алли Лисициної.

     Метою зустрічі було налагодження конструктивної співпраці щодо забезпечення надходжень до бюджету громади та прийняття рішень щодо встановлення ставок податку на землю, орендної плати, податку на нерухоме майно, єдиного податку на 2022 рік по Бахмацькій  територіальній громаді, обміну інформацією.

     У ході спілкування обговорені питання оподаткування доходів «одноосібників», виявлення фактів прихованої оренди землі, декларування доходів громадян, роботи електронного кабінету, який направлений на вдосконалення взаємодії з електронного обміну інформацією між Державною податковою службою та територіальною громадою. Також порушувалися проблемні питання щодо справляння податків, зокрема, які виникли при створенні  територіальної громади та у зв’язку з новаціями податкового законодавства щодо сплати земельного податку, податку на нерухомість, ПДФО з оренди паїв, сплати податку підприємствами Укрзалізниці та сільськогосподарськими підприємствами.

     Також учасники робочої зустрічі детально ознайомилися з новаціями податкового законодавства, зокрема, щодо використання  реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних РРО.

     Олексій Батьківський наголосив присутнім про право та обов’язок громадян декларувати доходи, отримані протягом минулого  року. Також звернув увагу, що інформацію про податкові сервіси, новини, статті, анонси, роз’яснення, коментарі керівництва та фахівців і багато корисного  платники мають можливість отримувати на офіційних сторінках Державної податкової служби України та Головного управління ДПС у Чернігівській області в доступному зручному форматі з соціальної мережі Facebook та месенджерів Telegram  і Viber. Це зручно, комфортно та практично.

     Під час робочої зустрічі, яка тривала у форматі конструктивного діалогу, вирішено й надалі співпрацювати задля вирішення проблемних питань та забезпечення надходжень до бюджету громади.

Фото без опису