Фото без опису     З метою прозорого і ефективного встановлення ставок місцевих податків та зборів на 2022 рік, здійснення необхідного контролю за своєчасністю та повнотою проведення платежів 9 квітня у вигляді "круглого столу" відбулось засідання за участю заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Анатолія Карпенка, начальника Бахмацької державної податкової інспекції ГУ ДПС у Чернігівській області Олексія Батьківського, начальника відділу економіки публічних закупівель та громадського транспорту Алли Лисициної, начальника відділу земельних ресурсів екології та АПК Світлани Кондратенко, головного спеціаліста фінансового відділу Тетяни Третяк щодо обговорення ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; земельного податку та орендної плати за землю; єдиного податку; транспортного податку та туристичного збору на території Бахмацької територіальної громади, які вступлять в дію з 1 січня 2022 року.

     Одним із важливих аспектів, на який слід звернути увагу, є чітке дотримання законодавчих процедур під час встановлення місцевих податків і зборів. Безумовно, головним документом у цій сфері є Податковий кодекс України, яким регулюються всі відносини, що виникають у сфері справляння податків і зборів. Постійним та стабільним джерелом доходів бюджетів органів місцевого самоврядування є місцеві податки і збори.

     У ході діалогу були розглянуті різні пропозиції щодо перегляду ставок податків по окремих позиціях. Що стосується податку на майно, відмінне від земельної ділянки, було прийняте рішення щодо незначного збільшення ставки для юридичних осіб та збереження існуючої ставки для фізичних осіб, що в свою чергу не збільшить податкове навантаження для платників податків фізичних осіб.

     У цілому розміри ставок податків і зборів відповідають рівню 2021 року. Результатом оподаткування має бути спроможність платниками оплачувати такі податки, а для міського бюджету не допущення зменшення надходжень, за кошти яких мешканці міста отримують блага.