Фото без опису   Після реорганізації служби у справах дітей районної державної адміністрації основна турбота про дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та їхню безпеку перейшла до компетенції місцевих громад.

     Тож відповідні рішення в інтересах дітей ухвалили нещодавно на засіданні комісії з питань захисту прав дитини, що працює в Бахмацькій міській раді. Зокрема, розглянуті питання про розв’язання спорів між батьками щодо визначення місця проживання дітей, про доцільність позбавлення батьківських прав батьків, які ухиляються від виконання батьківських обов’язків щодо дітей.

     Підсумовуючи, міський голова Павло Шимко акцентував увагу на необхідності об’єднання зусиль депутатів, посадових осіб та мешканців громади щодо своєчасного виявлення дітей, які опинились у скруті, та надання їм якісної допомоги для запобігання бездоглядності та соціальному сирітству.

     До відома: служба у справах дітей опікується правами та інтересами 36 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, та 49 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають у сім'ях опікунів, піклувальників та прийомних родинах.