Фото без опису22 квітня відбулося спільне засідання постійних комісій міської ради. Основним питанням порядку денного був проєкт Програми економічного і соціального розвитку Бахмацької міської територіальної громади на 2021-2023 роки, який презентував заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Анатолій Карпенко. Він ознайомив присутніх з метою і завданнями Програми, загальною характеристикою громади, демографічною, економічною та соціальною ситуацією, розвитком інвестиційної діяльності та довів до відома присутніх інформацію про орієнтовно заплановані видатки на 2021? 2023 роки для реалізації поставлених цілей.

     Серед пріоритетів - завершення модернізації приймально-діагностичного відділення з пунктом невідкладної медичної допомоги КНП “Бахмацька міська лікарня”, будівництво Григорівської школи, ремонт вуличного освітлення та дорожнього покриття, будівництво вуличних водопровідних мереж, адже на часі забезпечення населення якісною питною водою.

     Під час детального обговорення та жвавої ділової полеміки депутати запропонували доопрацювати Проєкт Програми, додавши позиції, що стосувалися б більше розвитку сільських населених пунктів громади, визначити й конкретизувати шляхи вирішення поставлених завдань, та внести документ з доповненнями та правками на затвердження сесії.

     Окрім того, депутати затвердили звіт про виконання бюджету Бахмацької міської територіальної громади за І квартал 2021 року. Розглянули ставки місцевих податків на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, єдиного податку, транспортного податку, земельного податку тощо та рекомендували більш детально вивчити дане питання, підготувавши на чергове засідання сесії інформацію, яка б містила відповідні статистичні дані в розрізі населених пунктів колишнього району, щоб вивести середні показники ставок податків. Також присутні затвердили ставки орендної плати за землю та одноголосно підтримали затвердження Програми забезпечення ліками хворих нефрологічного профілю — це двоє жителів громади, які потребують дороговартісних ліків для підтримання життя.

     Пріоритетним завданням діяльності депутатського корпусу є відстоювання інтересів громади, тож під час спілкування лунали пропозиції й щодо налагодження більш дієвої комунікації з народним депутатом Анатолієм Гуньком з метою лобіювання інтересів громади на вищих рівнях.

     Загалом, депутати запропонували внести проєкти рішень на розгляд 10-ї сесії міської ради, яка відбудеться 29 квітня.

Нагадуємо, що усі охочі мають можливість ознайомлюватися з проєктами та рішеннями на нашому офіційному веб-сайті Бахмацької міської ради.