Фото без описуСьогодні під головуванням міського голови відбулося засідання виконавчого комітету. На початку засідання Павло Шимко зазначив, що територія Чернігівської області залишається в червоній зоні епідситуації, тож продовжують діяти жорсткі обмеження, пов'язані з COVID -19, а отже існує необхідність дотримання карантинних норм.

На порядок денний було винесено 41 питання. Члени виконкому попередньо схвалили проєкт Програми економічного і соціального розвитку Бахмацької міської територіальної громади на 2021 – 2023 роки. Звертаючись до присутніх старост, Павло Шимко акцентував на необхідності ще раз проаналізувати Програму та за потреби внести до неї свої остаточні зауваження та пропозиції.

Присутні підтримали рішення щодо утворення координаційної ради у справах дітей, як консультативно-дорадчого органу, мета якого - соціально- правовий захист дітей та профілактика правопорушень. Затвердили зведені кошторисні розрахунки вартості будівництва об’єктів житлового фонду комунальної власності Бахмацької міської ради, калькуляції на послуги, які надає КВП “Комунальник”, а також тарифи на соціальні послуги, які надаються Комунальною установою «Центр надання соціальних послуг».

Детально обговоривши та, керуючись рішеннями відповідної комісії, затвердили наступні висновки: щодо розв’язання спору про визначення місця проживання дитини, про доцільність позбавлення батьківських прав окремих громадян. Надали дозволи на вчинення правочинів щодо нерухомого майна, виходячи з інтересів дітей.

Мова йшла і про погодження або ж відмову в розміщенні тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.

Також члени виконкому схвалили надання матеріальної допомоги особам, призваним на військову службу за контрактом, та надання матеріальної допомоги на поховання; погодили присвоєння поштових адрес об’єктам нерухомого майна; розглянули скарги, що стосувалися конфлікту між спадкоємцями, та неодноразовим порушенням правил благоутрою.