Фото без опису

     29 квітня відбулося засідання десятої сесії міської ради восьмого скликання, яке провів міський голова Павло Шимко. У роботі сесії взяло участь 17 депутатів із 26, тож кворуму було дотримано, і сесія відбулася.

     На початку засідання міський голова привітав присутніх з Чистим четвергом та побажав чистих світлих думок та плідної праці. Перед початком роботи депутати заслухали звіт начальника Бахмацького відділення поліції № 1 Ніжинського районного відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Миколи Омельченка щодо дотримання законності та стану боротьби зі злочинністю на території громади за чотири місяці поточного року. Водночас він звернувся до депутатського корпусу з проханням усім разом посприяти тому, аби під час проведення Великодніх свят уникнути великого скупчення людей, щоб у майбутньому не погіршилася епідеміологічна ситуація у громаді. На завершення виступу Микола Омельченко запевнив, що працівники поліції налаштовані на співпрацю з органами місцевого самоврядування, а побажання та зауваження депутатів буде взято до відома та виконання.

     Депутати розглянули 53 питання. Більшістю голосів, після внесення додаткових пропозицій та врахування зауважень, підтримали Програму економічного і соціального розвитку Бахмацької міської територіальної громади на 2021 – 2023 роки, яку представив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Анатолій Карпенко. Також затвердили звіт про виконання бюджету за перший квартал поточного року.

     Значну частину відведеного часу сесії зайняло обговорення питань щодо оприлюднення проєктів рішень про встановлення ставок єдиного податку, ставок збору за місця для паркування транспортних засобів, ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; ставок та пільг із сплати транспортного податку, ставок туристичного збору, земельного податку на території громади. Розгорнулася жвава полеміка, яку вирішили продовжити на черговому засіданні, так як часові рамки будуть дотримані, адже наразі йшлося лише про оприлюднення вищезазначених проєктів.

      Традиційно було розглянуто низьку земельних питань та прийнято відповідні рішення. У сфери соціального захисту населення надано матеріальну допомогу 15 жителям громади на загальну суму 41 тис. грн; затверджено програму забезпечення ліками хворих нефрологічного профілю.

      Зважаючи на актуальність питання забезпечення населення питною водою направлено звернення до Чернігівської обласної ради щодо необхідності створення та прийняття відповідної програми.

      Також затверджено Положення про проведення конкурсу на заміщення вакантної посади керівника закладу загальної середньої освіти.