ТОВ «Чернігівгаз Збут» пропонує своїм клієнтам можливість уникнути надмірних витрат на комуналку взимку — тариф «Твій газ Рівномірний платіж».

     За ініціативи Уряду та Національного регулятора з 1 травня поточного року всі побутові споживачі ТОВ «Чернігівгаз Збут» були переведені на базовий тариф «Твій газ Річний» із фіксованою на найближчі 12 місяців ціною, яку було оприлюднено 24 квітня поточного року.

     ТОВ «Чернігівгаз Збут» розробило альтернативну тарифну пропозицію, яка дозволить споживачам рівномірно розподілити фінансове навантаження на сімейний бюджет протягом року.

     «Під час вивчення досвіду європейських країн, у яких ринок природного газу працює не один рік, нас зацікавила німецька модель, де споживачі протягом року платять однакову суму щомісяця. А в кінці року відбувається звірка розрахованого споживання з фактичним. Якщо фактичне споживання в порівнянні з попереднім роком зросло, споживачі доплачують різницю й наступного мають більший щомісячний платіж. Якщо навпаки — переплачені кошти повертаються й сума щомісячних платежів зменшується. За таким же принципом діє й запропонований нашим клієнтам тариф «Твій газ Рівномірний платіж», — зазначив директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста.

     Щомісячний платіж розраховується так: річний обсяг споживання клієнта множиться на зафіксовану на рік ціну і споживач сплачує рівні частини від отриманої суми.

     Вартість природного газу в рамках тарифу «Твій газ Рівномірний платіж» становить 7,99 грн за метр кубічний, з ПДВ. Вона не зростатиме до завершення дії цього тарифу, тобто до 30 квітня 2022 року. Споживач отримуватиме платіжку з однаковою сумою до сплати як у літні місяці, коли споживання газу не дуже значне, так і взимку, коли споживання газу зростає в рази.

      «Перехід на цей тариф дозволяє рівномірно розподілити витрати на весь рік, а відтак уникнути надмірних сум у квитанціях упродовж опалювального періоду, адже саме на цей період припадає найбільше фінансове навантаження на домогосподарства з індивідуальним опаленням. Пропонований  тариф може зацікавити й тих, хто просто хоче мати прогнозовані, зрозумілі платежі протягом усього року», — підкреслив Іван Луста.

      Перейти на тариф «Твій газ Рівномірний платіж» можна до 31 серпня поточного року. Процедура переходу проста — достатньо підписати й направити ТОВ «Чернігівгаз Збут» Заяву-приєднання, розміщену на офіційному сайті компанії.

      Також змінити тариф можна у інший зручний спосіб:

     Найближчим часом така опція буде доступною і в Особистому кабінеті на 104.ua.

     Окремо варто наголосити, що перехід в тариф «Твій газ Рівномірний платіж» не вплине на отримання пільг та субсидій вразливими категоріями громадян.

     Ознайомитися з усіма тарифними пропозиціями від ТОВ «Чернігівгаз збут» можна на офіційному сайті компанії.

Чернігівгаз Збут. Надійний та зручний для кожного!