Фото без опису      28 травня відбулося засідання 11-ї сесії Бахмацької міської ради восьмого скликання. До порядку денного увійшли 43 питання, більшість з яких були попередньо розглянуті профільними комісіями міської ради. Із 26 депутатів на засідання прибули 22.

      Серед розглянутих питань порядку денного - низка гуманітарних. Так, з метою підвищення рівня соціального захисту дітей у громаді затверджено Програму попередження дитячої безпритульності та бездоглядності, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2021 рік. Одноголосно підтримано Програму про призначення та виплату премії Бахмацької міської ради обдарованим і талановитим учням загальноосвітніх навчальних та позашкільних закладів Бахмаччини «Обдарованість».

      Погоджено розміри щомісячної батьківської плати за навчання та затверджено перелік пільг щодо плати за навчання у комунальному закладі позашкільної мистецької освіти “Бахмацька школа мистецтв імені Андрія Розумовського. Зокрема, звільнено від оплати за навчання такі категорії дітей: дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, осіб з інвалідністю, дітей-сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей, у яких батьки - особи з інвалідністю, учасники бойових дій, ліквідатори аварії на ЧАЕС; дітей військовослужбовців дійсної служби, які загинули при виконанні службових обов'язків, або отримали інвалідність І-ї чи ІІ-ї групи; дітей переселенців.

      Депутати підтримали рішення про передачу майна в оренду за адресою: м. Бахмач, вул. Першотравнева,36, тобто міграційна служба (іншими словами — паспортний стіл) знаходитиметься в адмінприміщенні, де перебувала раніше райдержадміністрація. Так як прийнято довгоочікуване розпорядження Кабінету Міністрів України “Про передачу будівлі у власність Бахмацької міської територіальної громади” депутати погодили прийняття у комунальну власність громади лікарської амбулаторії в с. Бахмач. Також затверджено перелік об’єктів комунальної власності Бахмацької міської територіальної громади.

       Відстоюючи інтереси жителів громади, ініціювали звернення до Кабінету Міністрів України щодо необхідності відміни постанови від 29.03.2021 № 27 “Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України” в частині недопущення припинення доставки пенсій та соціальних виплат по домівках листоношами.

      З метою створення постійно діючого колегіального консультативно - дорадчого органу при Бахмацькій міській раді для проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації молодіжної державної політики одноголосно прийняли рішення про створення Молодіжної ради.

      Велику кількість питань порядку денного складали питання щодо затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель, встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі та безоплатну передачу їх у власність громадянам (присадибні ділянки); поновлення / припинення права користування земельними ділянками та інші.

       Важливим моментом був розгляд питання про реорганізацію Бахмацької гімназії Бахмацької міської ради шляхом приєднання, перед початком розгляду якого міський голова Павло Шимко наголосив, що сьогодні дане питання буде ще раз обговорене, батьки, які присутні у залі зможуть одержати відповіді на всі питання, а щодо прийняття рішення, то його доцільно відтермінувати і внести на розгляд на чергову сесію. Детальне пояснення надала начальник відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту Лариса Журба, яка зауважила, що питання реорганізації Бахмацької гімназії шляхом приєднання до Бахмацького ЗЗСО І-ІІІ ст. № 1 зумовлене необхідністю створення академічного ліцею в громаді, і як результат — охоплення освітніми послугами учнів 10-11 класів, що є вимогою сьогодення і реаліями реформи системи освіти.

       Також у ході засідання депутати порушували питання вирубки дерев у міському парку, незадовільного стану доріг у громаді, використання службового автомобіля водієм, депреміювання міського голови та заступника з питань житлово-комунального господарства.

      Усі питання, крім того, що вивчалися профільними комісіями, активно  аналізувались у ході засідання, про що свідчать внесені доповнення та правки. З прийнятими рішеннями можна ознайомитись детально на офіційному веб – сайті міської ради після їх оприлюднення.