Фото без опису    На вулицях нашої громади ми кожного дня бачимо безпритульних собак і котів. Хтось таких тварин підгодовує, хтось скаржиться на їх агресивність, та мало хто замислюється, чому ця тварина опинилася на вулиці. А з'являються вони з відомих причин, найбанальніша з яких, - безвідповідальність людей.

      Звісно, популярним та дієвим методом стабілізації чисельності безхатніх чотирилапих є стерилізація. Тож з метою створення комфортного та безпечного співіснування людини і тварини на території нашої громади реалізовуються заходи програми з врегулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами. До речі, програма розрахована на 2021-2022 роки і передбачає фінансування з бюджету громади.

      Початку роботи передував тривалий період пошуку лікаря-ветеринара, і перевагу надали саме жителю громади, адже хотілося, щоб цим питанням займалися не організації з інших міст, а фахівці з нашої громади.

 Фото без опису     Наразі операційні втручання здійснює лікар-ветеринар Олексій Баграновський, який має значний досвід роботи в цій сфері, адже тривалий час працював і опікувався тваринами у благодійній організації "Дім Сірка", що в Івано-Франківську. Нині ж стерилізовано 20 тварин-безхатьків, які мають бірочки на вухах – це знак, що тварина стерилізована і не має функції розмноження.

       Також до роботи долучилися волонтери ГО “Вогонь Відродження”, за що їм щира вдячність, адже відловлювати чотирилапих на вулицях та здійснювати догляд за ними - непроста справа.

       Отже, програма діє, і сподіваємося, що найближчим часом її результати будуть дійсно помітні та відчутні. Відзначимо, що проблема безконтрольного розмноження безпритульних та домашніх тварин – не поодинока і не є притаманною лише нашій громаді. Це одна з тих проблем, яка існує по всій країні. Але нам під силу змінити ситуацію, якщо кожен візьме на себе відповідальність за контроль розмноження своїх домашніх улюбленців. Це перший крок на шляху до успіху в справі подолання проблеми в цілому. Додати сюди трішки людяності й доброти в поводженні з безпритульними тваринами, а також гуманні методи контролю їх чисельності – от і вийде ідеальний рецепт вирішення проблеми.